I krigsmaskinen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
N L s poesibibliotek
Antal sidor
478
Utgivningsdatum
2020-03-12
Förlag
Nirstedt/litteratur
SAB
Hc.03
ISBN
9789189066007
I krigsmaskinen (inbunden)

I krigsmaskinen

Inbunden Svenska, 2020-03-12
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Efter två böcker pa ett större förlag befann Johan Jönson sig i kylan, ingen ville veta av hans manus. Jönson beskriver hur frigruppen Teatermaskinen i Bergslagen, som han samarbetade med, lyckades bekosta tryckningen hos Hasse i Skinnskatteberg, som vanligen producerade reklam- broschyrer och pizzamenyer. I krigsmaskinens fem volymer trycktes under perioden 2001 och 2002, i en upplaga om ungefär 200 exemplar vardera.

För första gången samlas de fem böckerna i en volym och införlivas i N / L:s poesibibliotek. Resultatet är ett stycke poesihistoria, en tidigare halvt osynlig passage i ett av vår tids viktigaste poetiska författarskap; böckerna har trots allt bara funnits i några hundratal hett eftersökta exemplar. I sitt infallsrika förord poängterar Jörgen Gassilewski konsekvensen i dessa böcker, vilka både formmässigt och tematiskt förebådar vad som komma skulle.

N/L:s poesibibliotek är en serie för återutgivning av diktsamlingar på svenska från alla tider, alltså inte urvals- eller samlingsvolymer utan originaldiktverk i deras helhet. Fem nya böcker per säsong planeras i serien, det vill säga femton om året, i vacker formgivning av Nina Ulmaja.

 

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. I krigsmaskinen
  2. +
  3. Som en gång varit äng

De som köpt den här boken har ofta också köpt Som en gång varit äng av Ann Jäderlund (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Johan Jönson

Bloggat om I krigsmaskinen