Broarna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
365
Utgivningsdatum
2020-08-03
Förlag
Nirstedt/litteratur
Dimensioner
203 x 160 x 27 mm
Vikt
560 g
SAB
Hc
ISBN
9789189066984
Broarna (inbunden)

Broarna

Inbunden Svenska, 2020-08-03
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Äntligen fick Åland sitt utvandrarepos." Jan-Erik Berglund, Nya Åland

Kring år 1900 lämnar Carl och Ida-Levina Åland för Amerika. Där hittar de varandra och ett liv. Men möjligheternas land är också ett hårt klassamhälle. Carl bygger de stora broarna i New York och finner sin dröm om frihet, men för Ida-Levina finns framtiden inte där.

Broarna är en stort upplagd roman som sträcker sig från förra sekelskiftet fram till den stora depressionen, när liv och samhällen rasar samman; en resa från fattigdom till fattigdom, under vilken ett nytt liv ändå går att bygga upp. Det är en berättelse om urbant liv i den gryende moderniteten, om samhällsbyggande, arbete och gemenskap, rotlöshet och längtan efter en plats att kalla hem -- men också en lågmäld historia om sorg och kärlek som tar vid där de stora utvandrarberättelserna brukar sluta.

Sebastian Johans, född 1978, bördig från Åland och bosatt i Uppsala, är verksam som kulturskribent och konstkritiker i bl a Dagens Nyheter och Borås tidning. Broarna är hans första roman.

"Sebastian Johans synar med finlir hur maktförhållanden kan te sig bedrägligt dunkla. Bara den som befinner sig i klassunderläget förstår vidden av hur friheten blir kringskuren (...) en läsvärd debut om en spännande historisk epok." Anneli Jordahl, Dagens Nyheter

"... en roman vars laddning inte främst är en effekt av händelseförloppets dramatik (med cliffhangers och dramatiska kast), utan mer av stilens återhållsamhet: spänningen mellan den sakliga ytan och det outtalade, oregerliga där under." Sven Anders Johansson, Aftonbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Broarna
  2. +
  3. Livets små njutningar : somna med hund och 46 andra upplevelser som gör livet värt att leva

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livets små njutningar : somna med hund och 46 a... av Sigge Eklund (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »