Ledighetslagarna : om semester, föräldraledighet, sjukledighet, studieledighet och andra ledigheter : med kommentarer och rättsfall (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2013-11-30
Upplaga
1
Förlag
Lars Åhnberg
Medarbetare
Selander, Tina (form)
Dimensioner
206 x 141 x 21 mm
Vikt
447 g
SAB
Ohab-c,344.012576
ISBN
9789189076853

Ledighetslagarna : om semester, föräldraledighet, sjukledighet, studieledighet och andra ledigheter : med kommentarer och rättsfall

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2013-11-30
341
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Med kommentarer och rättsfall
Det finns en omfattande lagstiftning om rätten att vara ledig från arbetet i olika situationer. De flesta lagarna är av arbetsrättslig natur och ger ofta inte bara rätt till ledighet utan också rätt till ekonomisk ersättning under frånvaron. Regelverket är omfattande, svåröverskådligt och någon egentlig samordning av de olika lagarna har än så länge inte genomförts.

Den nyskrivna boken Ledighetslagarna tar upp och kommenterar på ett lättfattligt sätt - med illustrativa exempel från rättspraxis - alla de lagar som kan ge rätt till ledighet.

Boken kan användas vid t ex personalutbildning och utbildningar på högskolenivå. Den är också lämplig som daglig hjälpreda för personer som har behov av en orientering om ledighetslagstiftning, t ex jurister, fackliga förtroendemän, arbetsgivare och personalhandläggare.

Bengt Garpe är arbetsrättsjurist och universitetslektor vid Karlstads universitet.
Håkan Gabinus Göransson är docent i arbetsrätt vid Stockholms universitet. Han är numera verksam som läromedelsförfattare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ledighetslagarna : om semester, föräldraledighet, sjukledighet, studieledighet och andra ledigheter : med kommentarer och rättsfall
  2. +
  3. Svensk juridik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svensk juridik av Mats Persson, Magdalena Giertz, Åsa Hellstadius, Mattias Nilsson, Jane Reichel (häftad).

Köp båda 2 för 930 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna