Ledighetslagarna : om semester, föräldraledighet, sjukledighet, studieledighet och andra ledigheter : med kommentarer och rättsfall (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2013-11-30
Upplaga
1
Förlag
Lars Åhnberg
Medarbetare
Selander, Tina (form)
Dimensioner
206 x 141 x 21 mm
Vikt
447 g
SAB
Ohab-c,344.012576
ISBN
9789189076853
Ledighetslagarna : om semester, föräldraledighet, sjukledighet, studieledighet och andra ledigheter : med kommentarer och rättsfall (häftad)

Ledighetslagarna : om semester, föräldraledighet, sjukledighet, studieledighet och andra ledigheter : med kommentarer och rättsfall

Häftad Svenska, 2013-11-30
309
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Med kommentarer och rättsfall
Det finns en omfattande lagstiftning om rätten att vara ledig från arbetet i olika situationer. De flesta lagarna är av arbetsrättslig natur och ger ofta inte bara rätt till ledighet utan också rätt till ekonomisk ersättning under frånvaron. Regelverket är omfattande, svåröverskådligt och någon egentlig samordning av de olika lagarna har än så länge inte genomförts.

Den nyskrivna boken Ledighetslagarna tar upp och kommenterar på ett lättfattligt sätt - med illustrativa exempel från rättspraxis - alla de lagar som kan ge rätt till ledighet.

Boken kan användas vid t ex personalutbildning och utbildningar på högskolenivå. Den är också lämplig som daglig hjälpreda för personer som har behov av en orientering om ledighetslagstiftning, t ex jurister, fackliga förtroendemän, arbetsgivare och personalhandläggare.

Bengt Garpe är arbetsrättsjurist och universitetslektor vid Karlstads universitet.
Håkan Gabinus Göransson är docent i arbetsrätt vid Stockholms universitet. Han är numera verksam som läromedelsförfattare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ledighetslagarna : om semester, föräldraledighet, sjukledighet, studieledighet och andra ledigheter : med kommentarer och rättsfall
  2. +
  3. Ledighetslagarna : en kommentar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ledighetslagarna : en kommentar av Bo Ericson, Hanna Björknäs, Kurt Eriksson (häftad).

Köp båda 2 för 715 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Ledighetslagarna : om semester, föräldral...