Fjällvandra i Vindelfjällen : Kungsleden mellan Ammarnäs och Hemavan och 50 andra turer i Sveriges största naturreservat (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Serie
Calazo Friluftsböcker
Antal sidor
311
Utgivningsdatum
2020-06-04
Upplaga
2
Förlag
Calazo Förlag
Dimensioner
182 x 126 x 21 mm
Vikt
468 g
SAB
Rbo,Ncci.08
ISBN
9789189079298
Fjällvandra i Vindelfjällen : Kungsleden mellan Ammarnäs och Hemavan och 50 andra turer i Sveriges största naturreservat (häftad)

Fjällvandra i Vindelfjällen : Kungsleden mellan Ammarnäs och Hemavan och 50 andra turer i Sveriges största naturreservat

Häftad Svenska, 2020-06-04
289
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Den här boken beskriver 50 vandringar i Vindelfjällen ett av Europas största naturreservat som erbjuder fantastiska möjligheter för fjällvandrare. Den mest populära turen är den klassiska veckovandringen längs Kungsleden mellan Ammarnäs och Hemavan, med sina storslagna vyer, lättvandrade stigar och bekväma stugor.

Utgångspunkterna Hemavan och Ammarnäs står för en stor del av vandringarna i boken. Här kan du utan problem spendera en vecka och göra dagsturer och weekendvandringar i olika vädersträck. Från Hemavan har du möjlighet att gå direkt från frukostbordet upp på toppar som ligger 1000 höjdmeter ovanför och vara nere igen till middagen.

I några andra mindre kända delar av Vindelfjällen kan du vandra mellan kojor i Juktådalens fjällurskogar, leta efter orkidéer på Artfjället eller doppa fötterna i Övre Ältsvattnets marmorkanjon.

Bokens turförslag är präglade av den frihet som kommer med stor lokalkännedom. Författarna blandar obekymrat tältturer över ospårade kalfjäll med gourmetmiddagar på hotell, korta kulturpromenader i byns närhet varvas med veckolånga strapatser genom sällan besökta trakter.

Tomas Staafjord är biolog och skribent med mångårig erfarenhet som reservats förvaltare och naturbevakare i Vindelfjällens naturreservat. Han har en förkärlek för det samiska kulturlandskapet och dess historia. Sam Hedman är frilansfotograf och skribent med bas i Hemavan. Han spenderar mycket tid i fjällen året runt, inte sällan för att guida vandrare och skidåkare i södra Lapplandsfjällen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fjällvandra i Vindelfjällen : Kungsleden mellan Ammarnäs och Hemavan och 50 andra turer i Sveriges största naturreservat
  2. +
  3. Fjällvandra längs Kungsleden : en komplett guide till hela leden, från Abisko till Hemavan, med bestigning av Kebnekaise

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fjällvandra längs Kungsleden : en komplett guid... av Fredrik Neregård, Sam Hedman (häftad).

Köp båda 2 för 608 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna