Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Vår blodiga historia (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
133
Utgivningsdatum
2020-09-23
Förlag
Triumf Förlag
Illustratör/Fotograf
Lina Blixt
Dimensioner
215 x 160 x 15 mm
Vikt
422 g
SAB
Hcg
ISBN
9789189083073

Digerdöd och förgiftad ärtsoppa

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-09-23
162
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sveriges blodiga historia - Från digerdöd till förgiftad ärtsoppa

Blodigt, fattigt, illaluktande och kallt. Den första delen av Vår blodiga historia utspelar sig mellan åren 1351 1654 och skildrar sex händelser som gett avtryck i vår svenska historia. Modiga läsare som vågar se döden i vitögat slungas mellan pestsmittade råttor, blodiga slag och rivaliserande kungabrödrar. Hur kändes det att stå på kajen och se kungens stolthet regalskeppet Wasa ta in vatten? Fråga skeppsbyggarsonen Herman, han vet. Eller häng med pigan Ingrid in i köket och lyssna på skvallret om varför drottning Kristina var ett så märkligt barn. Spännande, äventyrliga och bitvis råa berättelser varvas med fasliga fakta om de händelser som beskrivs.

Vår blodiga historia är en fantastisk tidsresa i sex avsnitt, som alla har en sak gemensamt de utgår från barnens perspektiv och skildrar hur det kan ha varit att uppleva de verkliga händelser som idag har blivit vår blodiga historia.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Digerdöd och förgiftad ärtsoppa
 2. +
 3. Kalla kårar och maskeradbal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kalla kårar och maskeradbal av Annika Meijer (inbunden).

Köp båda 2 för 322 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Digerdöd och förgiftad ärtsoppa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En ruggigt välskriven faktaspäckad bok!
  Gullis lästips (Rönninge), 22 augusti 2023

  Boken "Vår blodiga historia ~ Digerdöd och förgiftad ärtsoppa" innehåller sex historiska berättelser som tar oss tillbaka i tiden till historiska år och händelser mellan 1352 till 1654.

  Det här är en välskriven, spännande, ruggig och faktaspäckad bok om Sveriges historia som kommer uppskattas av alla historieintressanta.

  Var allting alltid bättre förr¿

  Här får vi läsa om Digerdöden, den blodiga massakern utanför Visbys ringmurar, Gustav Vasas flykt från Kung Kristi... Läs hela recensionen

 2. Otroligt bra
  Anna-Maria , 23 februari 2021

  Vilken härlig historiebok. Verkligen något att ge sina barn i familjen eller i bekantskapskretsen. Är de inte intresserade av historia så kommer dom bli det

 3. Passande hemma och i klassrummet

  Gustav 10 år:
  Det var ganska spännande att läsa denna bok. Den ser mörk och läskig ut men är inte så läskig. Det är svartvita bilder på några av sidorna. Det kanske inte var så roligt att leva på den tiden. Boken har olika kapitel så man behöver inte läsa hela direkt.

  Philip 8 år:
  Den här boken tycker jag var spännande. Det är fakta men skrivet som en berättelse.... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Annika Meijer