Monica Magnus 1966 (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-09-28
Förlag
Bookmark Förlag
ISBN
9789189087002
Monica Magnus 1966 (e-bok)

Monica Magnus 1966 E-bok

(4 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2020-09-28

Styckköp

55

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
ÅRET ÄR 1965. Det är lördag och ovanför Arvidssons rör i Uppsala är det fest. I köket står Monica och önskar att alla kunde gå hem. Hon är fjorton år gammal och redan trött på allt - sin pojkvän Janne som har samma fest varje helg, sina omogna klasskamrater och sin mamma som inte låter henne växa upp. När den åtta år äldre Magnus plötsligt står i dörröppningen och ber henne följa med honom får allt en ny början.

Hemma på Lindsbergsgatan sitter Anna-Britt och väntar på sin dotter. Hon är rädd att Monica ska göra samma misstag som hon själv. Det enda hon vill är att se sin dotter bli självständig och oberoende. Bo i en villa i Kåbo och välja en man som avgudar henne. Kanske till och med bli lycklig.


MONICA MAGNUS 1966
är en sann berättelse om två personer som inte kan hålla sig flytande utan varandra och om den såriga relationen mellan mor och dotter. Det är en roman om den stora kärleken - och hur den kan riskera att bränna sönder allt i sin väg.

Ulrika Ewerman är uppvuxen i Uppsala och numera bosatt i Stockholm. Efter att ha levt med skuggan av sin syster över sig genom hela sin uppväxt påbörjade hon ett researcharbete för att hitta svar om vad som egentligen hände sommaren 1966. Resultatet av hennes sökande blev den verklighetsbaserade romanen Monica Magnus 1966 om systern Monica som hon aldrig fick möjlighet att träffa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Monica Magnus 1966. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Sprängfylld med känslor!
    Nicola (Stockholm), 19 oktober 2020

    Den här boken tog mig på en resa genom en mammas kamp med sin oerhört självständiga dotter Monica. Det påminde mig om de starka känslorna, desperationen och smärtan som kom med kärleken när jag själv var ung. Vid varje tillfälle där Monica beslutade sig för att följa Magnus skrek jag 'neeeej' i tysthet och ju närmare jag kom mot slutet desto mer grät jag. Vacker och sprängfylld med känslor!"

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ulrika Ewerman

  • Ormens år

    Ulrika Ewerman

    Året är 1956 och Judith har under sin kringflyttande uppväxt aldrig vågat lita på att något kan bestå. När hon träffar syskonen Valter och Vera hoppas hon för första gången att hennes familj ska slå ner sina rötter. Hon får sin önskan uppfylld och...