Luna och superkraften: Upptäckten (kartonnage) Luna och superkraften: Upptäckten
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Luna och superkraften (del 1)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
118
Utgivningsdatum
2020-10-19
Förlag
Bookmark Förlag
Illustratör/Fotograf
Andrea Femerstrand
Dimensioner
16 x 185 x 151 mm
Vikt
410 g
SAB
Hcf
ISBN
9789189087118
Luna och superkraften: Upptäckten (kartonnage)

Luna och superkraften: Upptäckten

(22 röster)  |  Läs 6 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2020-10-19
89 159 Du sparar 70 kr!
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ny barnboksserie av författaren bakom succéerna Sune och Bert!

Första boken: Upptäckten

När trean börjar efter sommaren märker Luna att ingen i klassen längre vill vara med henne. Klasskamraterna behandlar henne som luft. Hemma har föräldrarna fullt upp med sina bestyr och Lunas små tvillingbröder bara skriker och bråkar. Luna känner sig som det ensammaste barnet i hela världen.

Så en kväll gör hon en märkvärdig upptäckt. När hon doppar handen i mångatan som bildats i sjön går det som en ilning genom kroppen. Plötsligt kan hon höra genom betongväggar och på långt avstånd. Den underliga superkraften förändrar allt på gott och ont!

LUNA OCH SUPERKRAFTEN: UPPTÄCKTEN är den första boken i serien om nioåriga Luna från småstaden Lilla Vargudden. Böckerna riktar sig till barn i åldern sex till nio år.

Vänskap, utanförskap, familj, skola och kärlek. Med hög igenkänningsfaktor och varm humor skildras vardagen för Luna i Lilla Vargudden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Luna och superkraften: Upptäckten
 2. +
 3. Den magiska stenen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den magiska stenen av Sören Olsson, Leif Eriksson, Martin Svensson (kartonnage).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Luna och superkraften: Upptäckten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande och magisk!
  P.R , 1 mars 2022

  En spännande story med magiska inslag.
  Tycker om att den kan ses som normbrytande då familjen i grannhuset består av två pappor och Lunas mamma är en rökare. På tiden att det normaliseras. Det enda negativa är att den slutar med en cliffhanger så man måste läsa nästa bok för att få veta mer. 9-åringen blev i alla fall nöjd med boken och nu har vi börjat med bok nr 2.

 2. Lever ej upp till förväntningarna...
  @tant_edna, 26 december 2021

  Luna har börjat i trean, men har inga riktiga kompisar i klassen och hittar inte riktigt sin roll bland klasskompisarna. Det är inte bättre hemma heller. Hennes två småbröder tar all uppmärksamhet och hennes föräldrar har varken ork eller tid för henne. Men en kväll händer något magiskt - Luna börjar plötsligt höra vad alla runt omkring henne säger. Kommer hennes nya superkraft kunna hjälpa henne?

  Det här är en bok som jag hade höga förväntningar på, men tyvärr levde den inte riktigt... Läs hela recensionen

 3. Sådär!
  Karro&Stella, 17 maj 2021

  Oklar, osammanhängande och författarna verkar saknar känsla för såväl språk som berättelse. Den handlar inte mycket om Lunas superkraft utan förvandlas någonstans mitt i till att handla om att Luna är kär.
  Nej, denna var ingen höjdare.

 4. En berättelsen som verkligen ligger i tiden.
  Gullis lästips (Rönninge), 13 februari 2021

  Vad skulle du göra om du plötsligt fick en superkraft?

  "Luna och superkraften: Upptäckten" är en berättelsen som verkligen ligger i tiden, där de vardagsnära känslorna och händelserna kan vara igenkännande för barn mellan 6 till 9 år.

  Det här är en bok som lyfter och berör ämnen som utanförskap, relationer, ensamhet, viljan att bli hörd och sedd och den pirrade känslan av första förälskelsen.

  Det är även en bok om magiska händelser där den nioåriga tjejen Luna plöts... Läs hela recensionen

 5. Saknar känsla. Slentrianmässigt intryck
  Daniel Persson (Linköping), 25 januari 2021

  Man får intrycket av ett slentrianmässigt producerat hafsverk snarare än ett alster från en författare med yrkesstolthet.
  Kunde ha blivit mycket bättre.

 6. Usch
  -, 25 januari 2021

  Min dotter tyckte inte om den boken. Den var långsam och tråkig. Massa svordomar och ledsen historia om elaka föräldrar.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av författarna