Führerns barnmorska (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (338.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Lo Kauppi
Utgivningsdatum
2020-04-28
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Cecilia Berglund Barklem
ISBN
9789189087262

Führerns barnmorska Ljudbok

(12 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2020-04-28

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
EN UNG KVINNAS MOD

Under andra världskriget mördades hundratusentals spädbarn. Vad skulle hända om mannen som dömde dem till döden själv blev far?

Barnmorskan Anke Hoff arresteras och sätts i koncentrationsläger för att ha förlöst en kvinna i Berlins getto. I lägret blir hon de judiska mödrarnas sista hopp. Med outtömlig tro på mänskligheten gör hon vad hon kan för att de ska kunna minnas sina nyfödda barn efter att de avrättats av fångvaktarna.

Ryktet om hennes skicklighet sprider sig och när Fu¤hrern väntar en arvinge hämtas hon av Gestapo för att ansvara för Eva Braun som hålls gömd i bergen. Nedkomsten tvingar Anke till handlingar hon aldrig trott sig kapabel till, men värst av allt är ändå att hennes hjärta börjar slå för SS-officeren som är satt att övervaka henne.

FÜHRERNS BARNMORSKA är en lovsång till livet och det under som sker varje gång ett barn kommer till världen. Det är en berättelse som ställer livsavgörande frågor och beskriver en historia så fasansfull men trovärdig att den inte går att lägga ifrån sig.

"En stark och vacker roman." Woman

MANDY ROBOTHAM drömde redan som nioåring om att bli författare, men gjorde istället karriär som journalist innan hon omskolade sig till barnmorska. Hon drivs av en stark passion för barnmorskeyrket och skriver parallellt om förlossningar, död, kärlek och allt däremellan. Fu¤hrerns barnmorska är hennes debutroman. Med en masterexamen i kreativt skrivande från Oxford Brookes University har hon skrivit en bok som fått skyhöga betyg på internationella läsforum och gjort henne till en USA Today-bästsäljare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Führerns barnmorska. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantastisk
    BARBRO KARLSSON, 30 oktober 2023

    Fantastisk bok! Sträcklyssnade! Grym, men ändå fantastisk historia om vilken styrka som fanns hos folket! Detta trots alla grymheter de tvingades utstå.

  2. Fängslande läsning
    -, 9 juni 2021

    Viktig bok som genomsyrar den mörka värld vi en gång befann oss i. Lika fångad som alla de som föll offer för kriget blir du när du läser/lyssnar. Den är en viktig påminnelse om att aldrig glömma det hemska som hände. Det bästa jag hört på länge!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Mandy Robotham