Den humanitära stormakten : 36 essäer och krönikor om migration och moral (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2019-12-03
Förlag
Vulkan
SAB
Ohdi
ISBN
9789189097179
Den humanitära stormakten : 36 essäer och krönikor om migration och moral (häftad)

Den humanitära stormakten : 36 essäer och krönikor om migration och moral

Häftad Svenska, 2019-12-03
199
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I denna essäsamling bjuds vi på ett knippe nya skarpa politiska iaktagelser kring såväl brännade dagsaktuella som tidslös filosofiska frågor, interfolierade med faktakunskaper och referenser till framstående historiska och samtida tänkare.
Författaren har också kryddat texterna med en precis lagom nypa humor för att göra läsupplevelsen behagligt lättsam, utan att för den skull dagtinga med allvaret i de ämnen som avhandlas.
Texterna binds löst samman kring bokens titel och en kritiskt granskande blick på det vänsterliberala tankegods som dominerat de senaste decenniernas politik i Sverige och andra västländer men som ofta synes stå i bristande samklang med både statsbildningens och demokratins principer och den mänskliga naturen. Det är idéer som visat sig kunnaresultera i samhällen som få och allra minst de sociala ingenjörerna vill leva i.
När du läst ut denna bok är du en mer bildad person än du var innan du började läsa. Men viktigare är att du också har fått nya perspektiv på en rad för människan grundläggande frågeställningar - små frön som kan slå rot och måhända få dig att ompröva delar av din tidigare världsbild.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den humanitära stormakten : 36 essäer och krönikor om migration och moral
  2. +
  3. I det sociala medborgarskapets skugga : rätten till socialbidrag under 1980

De som köpt den här boken har ofta också köpt I det sociala medborgarskapets skugga : rätten ... av Håkan Johansson (häftad).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Håkan Johansson

Bloggat om Den humanitära stormakten : 36 essäer och...