Den humanitära stormakten : 36 essäer och krönikor om migration och moral (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2019-12-03
Förlag
Vulkan
SAB
Ohdi
ISBN
9789189097179
Den humanitära stormakten : 36 essäer och krönikor om migration och moral (häftad)

Den humanitära stormakten : 36 essäer och krönikor om migration och moral

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2019-12-03
219
 • Skickas inom 5-8 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I denna essäsamling bjuds vi på ett knippe nya skarpa politiska iaktagelser kring såväl brännade dagsaktuella som tidslös filosofiska frågor, interfolierade med faktakunskaper och referenser till framstående historiska och samtida tänkare.

Författaren har också kryddat texterna med en precis lagom nypa humor för att göra läsupplevelsen behagligt lättsam, utan att för den skull dagtinga med allvaret i de ämnen som avhandlas.

Texterna binds löst samman kring bokens titel och en kritiskt granskande blick på det vänsterliberala tankegods som dominerat de senaste decenniernas politik i Sverige och andra västländer men som ofta synes stå i bristande samklang med både statsbildningens och demokratins principer och den mänskliga naturen. Det är idéer som visat sig kunna
resultera i samhällen som få och allra minst de sociala ingenjörerna vill leva i.

När du läst ut denna bok är du en mer bildad person än du var innan du började läsa. Men viktigare är att du också har fått nya perspektiv på en rad för människan grundläggande frågeställningar - små frön som kan slå rot och måhända få dig att ompröva delar av din tidigare världsbild.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den humanitära stormakten : 36 essäer och krönikor om migration och moral
 2. +
 3. Hotet från Ryssland

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hotet från Ryssland av Oscar Jonsson (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den humanitära stormakten : 36 essäer och krönikor om migration och moral. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läs/tänkvärd även om delar är lite slitna nu 2021
  Hedrzknyfln, 12 april 2021

  Spänner över fler aspekter än man kan tro och är absolut läsvärd. Lite väl SD-positiv i delar kanske, men saklig och skapligt nyanserad på det hela taget. Nån liten foliehattsvibb och inslagning av öppna dörrar, men det är kosmetiskt. Kunde varit något bättre formulerad/korrad också, och lite billigt med referensduckandet. Går dock att googla mycket av detta, precis som författaren nämner. På totalen intressant och inte minst skrämmande läsning som jag rekommenderar. Inget för den redan deprimerade, dock ;).

 2. Sanning om Sverige som inte hörs i SVT och SR
  Ludmila Patocka, 29 december 2020

  Denna bok bör alla vuxna svenskar läsa! Då skulle man inte rösta på dessa partier som har förstört Sverige under dessa 40 åren som har gått.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Håkan Johansson