Graz (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
122
Utgivningsdatum
2020-10-23
Upplaga
1
Förlag
Rámus Förlag
Översättare
Per Holmer
Originaltitel
Graz
Medarbetare
Alm, Thomas (form)
Dimensioner
200 x 135 x 14 mm
Vikt
259 g
SAB
Hce
ISBN
9789189105089
Graz (inbunden)

Graz

Inbunden Svenska, 2020-10-23
209
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Bart Moeyaert har fängslat unga läsare världen över och belönats med ALMA-priset. I sin första vuxenroman, Graz, har han skrivit en vacker skildring om kärlek, ensamhet, saknad och det märklig i att försöka komma underfund med vem man innerst inne egentligen är.

Hermann Eichler har tagit över sina föräldrars apotek i Graz. Där kan han komma med goda råd för vartendaste piller, rekommendera medicinering utifrån årstid och är omtyckt av sina kunder. Det är bara när det kommer till sitt eget liv han känner att han inte har full kontroll över händelserna. Och i sin relation till kvinnor är återhållen och blyg. Det är som att hans far auktoritet ännu tynger ner honom.

En dag inträffar sedan en olycka utanför Hermanns hus då en flicka blir liggandes bredvid sin cykel. Hermann hjälper dock inte men hittar hennes plånbok och inser då att flickan egentligen är en pojke. På natten börjar han genom snö och vind gå in mot det vintriga Graz för att återlämna plånboken. En vandring mot drastiska insikter och ett sexuellt uppvaknande som morgonen därpå får honom att inse vidden av sin ensamhet.

Med en fantastisk prosa lyckas Moeyaert subtilt fånga ett känsloliv som kommer till liv. En vacker hyllning till staden Graz som scen för Eichlers vandringar och insikter i denna omistliga kortroman om kärlek, saknad och ensamhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Graz
  2. +
  3. Sen for jag hem

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sen for jag hem av Karin Smirnoff (pocket).

Köp båda 2 för 264 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bart Moeyaert