I Elvis rum (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
381
Utgivningsdatum
2024-02-13
Upplaga
1
Förlag
Rámus Förlag
Översättare
Ann-Sofie Öman
Originaltitel
V Elvisovi sobi
Medarbetare
Alm, Thomas (form)
Dimensioner
197 x 137 x 33 mm
Vikt
640 g
ISBN
9789189105683

I Elvis rum

Inbunden,  Svenska, 2024-02-13
309
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Samma år som slovenske Jan börjar skolan dör Tito och fröken gråter. I vännen Elvis rum fortsätter de dock att leka med Stålmannen och Stjärnornas krig, försöker förstå sig på livets underligheter och undvika de plågoandar som jagar dem på parkeringen utanför.

Parallellt med att de växer upp börjar dock tillvaron och Jugoslavien att skaka. De vuxnas samtal blir allt hemlighetsfullare om styret och de hemliga massgravarna från efter andra världskriget. Intresset för Stålmannen minskar i takt med att det för flickor och smygrökning ökar, samtidigt börjar skillnaderna mellan dem som kommer från olika delar av Jugoslavien att märkas.

Så kommer en inkallelseorder till jugoslaviska armén medan oroligheter blossar upp i Kosovo och Slovenien står på randen av ett självständighetskrig. Gamla vänner hamnar i olika arméer men minnet av barndomens oskuldsfullhet består.

I Elvis rum är en uppväxtroman som ger plats för historiska hemligheter och politiskt maktspel och hur en ung pojke i Jugoslavien uppfattar denna omvälvande tid.

Sebastijan Pregelj är född 1970 och bosatt i Ljubljana. Han debuterade 1996 och fick under 1990-talet stor uppmärksamhet för sina novellsamlingar. Utöver fyra novellsamlingar har han även gett ut ett flertal barnböcker samt åtta prisade romaner. För I Elvis rum belönades han med Cankar-priset för årets bästa slovenska bok och romanen har översatts till bland annat engelska, tyska, italienska och kroatiska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. I Elvis rum
  2. +
  3. Belladonna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Belladonna av Dasa Drndic (inbunden).

Köp båda 2 för 634 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sebastijan Pregelj