Moderna pedagogiska utopier (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Södertörn Academic Studies (del 86)
Antal sidor
250
Utgivningsdatum
2021-09-08
Upplaga
1
Förlag
Södertörns högskola
Dimensioner
210 x 132 x 15 mm
Vikt
373 g
SAB
E:k
ISBN
9789189109803
Moderna pedagogiska utopier (häftad)

Moderna pedagogiska utopier

Häftad, Svenska, 2021-09-08
229
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Visioner om ett annat slags samhälle har ofta gått hand i hand med drömmar om en ny människa. Därför är det inte förvånande att föreställningar om utbildning, bildning, lärande och fostran varit viktiga inslag i den utopiska traditionen. Med utgångspunkt i tio pedagogiska utopier från det sena 1800-talet fram till vår egen tid handlar den här antologin om den ömsesidiga och produktiva relationen mellan pedagogiska och utopiska idéer. En provkarta skrivs fram över det moderna pedagogisk-utopiska tänkandets variationer.

Här finns både utopier som blivit beständiga och sådana som inte blivit till mer än historiska parenteser. De flesta exemplen är riktade mot barn, men här finns också sådana som orienterar sig mot vuxna. Vissa utopier är exklusiva och elitistiska medan andra är mer egalitära. En del är vetenskapliga, andra religiösa och mystiska. Samhälleliga utopier står mot individbaserade, politiska mot moraliska. Gemensamt för alla är att de uttrycker en längtan efter en annan typ av utbildning än den som är dominerande i det samtida samhället.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Moderna pedagogiska utopier
  2. +
  3. I rörelse : Estetiska erfarenheter i pedagogiska sammanhang

De som köpt den här boken har ofta också köpt I rörelse : Estetiska erfarenheter i pedagogisk... av Anders Burman, Petra Lundberg Bouquelon (häftad).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna