Ett historiskt tillfälle (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2003-01-01
Upplaga
1
Förlag
Nordic Academic Press
Medarbetare
Arvidsson, Håkan, Kruse, Tove Elisabeth (red.), Larsson, Lisbeth (red.)
Dimensioner
230 x 155 x 25 mm
Vikt
610 g
SAB
K
ISBN
9789189116504
Ett historiskt tillfälle (inbunden)

Ett historiskt tillfälle

en festskrift till Håkan Arvidsson

Inbunden Svenska, 2003-01-01
229
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vi lever med historiska tillfälligheter men vad är det som kvalificerar vissa händelser till att bli historiska tillfällen? Buden är många i denna antologi: Maj -68, förhandlingarna på Jalta, pingstväckelsen, eller greve di Segnis långa tystnad.

"Ett historiskt tillfälle" är en festskrift till Håkan Arvidsson, en gång ledande kamrat i det röda Lund. Numera är han verksam vid Roskilde Universitetscenter i Danmark och har länge varit flitigt förekommande i Svenska Dagbladet och tidigare i Moderna tider. Håkan Arvidsson är de många scenernas, debatternas man, bland annat genom sin medverkan i "Fråga Lund" och "OBS - Kulturkvarten".

Antologin "Ett historiskt tillfälle" är präglad av sitt mångsidiga festföremål och i texterna bidrar Anders Ehnmark, Lennart Berntson, Claus Bryld, Cecile Banke, Maciej Zaremba och flera andra till samtalet om historiska tillfällen och tillfälligheter.

Håkan Arvidsson är lektor vid Roskilde Universitetscenter. Han är verksam som kulturskribent och debattör ibland annat Svenska Dagbladet, radio och TV. Under 2003 är han även i färd med att bygga en ny europautbildning i Roskilde i samverkan med Malmö högskola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett historiskt tillfälle
  2. +
  3. Halvmördaren : krönika över Adalbert Hanzon i nutid och dåtid författad av honom själv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Halvmördaren : krönika över Adalbert Hanzon i n... av Håkan Nesser (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Ett historiskt tillfälle