Publik arkeologi (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2007-11-01
Upplaga
1
Förlag
Nordic Academic Press
Dimensioner
222 x 146 x 12 mm
Vikt
340 g
SAB
J
ISBN
9789189116962
Publik arkeologi (häftad)

Publik arkeologi

(3 röster)
Häftad Svenska, 2007-11-01
179
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hur kan man utveckla arkeologins publika relationer? Och varför är dessa frågor högaktuella just nu? Boken Publik arkeologi diskuterar arkeologins kommunikation med allmänheten med utgångspunkt i dagens situation och för fram en rad visioner för framtiden.

Författarna argumenterar för nya vägar till ett mer publikt framtida kulturarvsarbete. Två grundläggande principer är flervägskommunikation och samskapande. Genom att öka människors delaktighet och aktivitet i samband med arkeologiska projekt skapas större engagemang och tydligare kopplingar mellan arkeologin och samtidens viktiga samhällsfrågor.

Inspirationen kommer från det som i den engelskspråkiga världen kallas public archaeology, men också från en rad utvecklingsprojekt som de senaste åren har genomförts i Sverige. Boken tar upp uppdragsarkeologins situation, samtidsarkeologins publika potential, etiska frågor och hur man kan arbeta med publik arkeologi på museer.

Publik arkeologi presenterar dessutom några av de utvecklingsprojekt som Historiska Museet i Stockholm har satsat på under 2007. Avslutningsvis innehåller boken en liten handledning till arkeologiskt publikarbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Publik arkeologi
  2. +
  3. Arkeologi i Norden 1

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arkeologi i Norden 1 av Göran Burenhult (kartonnage).

Köp båda 2 för 838 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Publik arkeologi