Yeah! Yeah! Yeah! The Beatles Erövrar Sverige : Med Illustrerad Diskografi & CD (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
349
Utgivningsdatum
2003-10-01
Förlag
Premium Publishing
Medarbetare
Holegård, Roger, Bohm, Ammi (medf.)
Illustrationer
ill
Dimensioner
287 x 230 x 30 mm
Vikt
1700 g
SAB
Ijz Beatles
ISBN
9789189136038
Yeah! Yeah! Yeah! The Beatles Erövrar Sverige : Med Illustrerad Diskografi & CD (inbunden)

Yeah! Yeah! Yeah! The Beatles Erövrar Sverige : Med Illustrerad Diskografi & CD

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2003-10-01
319
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.

Boken finns i fyra olika färger, går dessvärre ej att välja färg.

I oktober 1963 landade fyra unga engelsmän på Arlanda - lite långhåriga, tyckte man, men för övrigt prydliga, artiga och nyfikna. De fyra killarna var förstås John, Paul, George och Ringo - The Beatles. I bagaget hade de med sig ett nytt sound och en ny stil. Sverige och världen blev sig aldrig lik igen.

När Beatles besökte Sverige för första gången var de fortfarande ganska okända i vårt land. Det var gruppens första turné utanför England och de spelade i Karlstad, Eskilstuna, Göteborg, Borås och Stockholm. Under besökte hann de också med att medverka i radio och TV - inspelningar som är legendariska och som idag har setts och hörts av miljontals människor världen över. 1964 kom Beatles tillbaka till Stockholm - nu som världsstjärnor.

I Yeah! Yeah! Yeah! The Beatles erövrar Sverige får vi följa de fyra engelsmännens äventyr på svensk mark och återuppleva allt som hände: de kaotiska konserterna, de hängivna fansens mottagande, reaktionerna i media. Genom intervjuer med ett hundratal personer som hade förmånen att träffa Liverpoolkillarna, och med hjälp av några av de främsta svenska experterna på ämnet Beatles, har författarna lyckats kartlägga praktiskt taget varje steg som gruppen tog i vårt land - och alla övriga kopplingar de fyra hade till Sverige.

På ett engagerande och underhållande sätt beskriver boken hur fenomenet Beatles svepte genom nationen. Vi får ta del av de spännande händelserna från dem som befann sig i händelsernas centrum: legendariske radiomannen Klas Burling, som i högsta grad bidrog till att Beatles besökte Sverige; Lill-Babs, som framträdde med gruppen i TV-programmet Drop In; Jerry Williams, som lärde känna gruppen redan före genombrottet; popfilmaren Peter Goldman, som regisserade videorna till "Strawberry Fields Forever" och "Penny Lane" - och många fler! Allt finns med i denna underbart formgivna och rikt illustrerade bok. Många av bokens fotografier har aldrig tidigare publicerats.

Boken avslutas med en diskografi över de Beatlesskivor som givits ut i Sverige. Samtliga skivor finns avbildade i färg, komplett med olika utgivningsdetaljer och en värderingsguide som visar vilka plattor som idag är de mest eftertraktade på samlarmarknaden.

CD:n "Burling möter Beatles" medföljer. Lyssna på de sägenomspunna intervjuerna som Klas Burling gjorde med Beatles vid ett flertal tillfällen; före det första Sverigebesöket, i flygplanet minuterna efter ankomsten till Arlanda 1964 och under själva besöken i Sverige. Ett unikt ljuddokument med fyra unga och levnadsglada Beatlar - alldeles i början av en enastående karriär.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Yeah! Yeah! Yeah! The Beatles Erövrar Sverige : Med Illustrerad Diskografi & CD
  2. +
  3. Monica Zetterlund : en diskografi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Monica Zetterlund : en diskografi av Carl Magnus Palm, Thomas Winberg (häftad).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Yeah! Yeah! Yeah! The Beatles Erövrar Sverige : Med Illustrerad Diskografi & CD. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Skyddsomslags Färg!

    Boken har väldigt bra kvalitet och innehåller typ allting man behöver om Beatles, bilder, CD, Text.
    4 stjärnor är bara för man inte får välja färgen på skyddsomslaget.
    Om man inte bryr sig om färgen, så den här boken är för dig som är en riktig Beatles fan!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Yeah! Yeah! Yeah! The Beatles Erövrar Sve...