Boken om Bildjournalen - Sveriges största ungdomstidning 1954-1969 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
577
Utgivningsdatum
2011-11-21
Upplaga
2
Förlag
Premium Publishing
Medarbetare
Wendt, Wille (red.) / Hallbom, Mattias (form)
Dimensioner
280 x 220 x 35 mm
Vikt
2180 g
ISBN
9789189136281
Boken om Bildjournalen - Sveriges största ungdomstidning 1954-1969 (häftad)

Boken om Bildjournalen - Sveriges största ungdomstidning 1954-1969

(17 röster)
Häftad Svenska, 2011-11-21
533
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Journalisterna och fotograferna tillhörde svenska eliten. Många är välkända än i dag: Cecilia Hagen, Staffan Heimerson och Ulf Nilson för att nämna några. Legendariska fotografer som Bengt H Malmqvist lyfte Bildis till en visuell toppnivå!

Musikens värld speglades genom reportage och skivrecensioner. Plus massor av bilder. I Bildis fick vi senaste nytt om Elvis, Little Gerhard, Lill-Babs, Siwan, Beatles, Stones, Tages, Shanes, Hep Stars, Ola & The Janglers och alla andra kända och okända storheter på den tiden.

Men en händelse blev aldrig omskriven för ingen insåg dess betydelse då. Björn & Benny träffades första gången 1966 och i den här boken finns unika bilder aldrig tidigare publicerade - från timmarna innan de skrev sin första låt tillsammans.

Populära filmer fick också generöst med utrymme i Bildis. Allt om stjärnor som Brigitte Bardot, Ingrid Bergman, James Dean, Anita Ekberg, Audrey Hepburn, Marilyn Monroe och många fler.

Vi som var tonåringar på 50- och 60-talet älskar minnet av Bildjournalen. Den är fortfarande tidningen i våra hjärtan och naturligtvis värd en egen bok. Författarna Börje Lundberg och Ammi Bohm (som tillsammans tidigare skrivit Yeah! Yeah! Yeah! Beatles erövrar Sverige) har lusläst varenda nummer av Bildjournalen och plockat ut godbitarna år för år.

De har också intervjuat ett fyrtiotal av de inblandade: artister, journalister och fotografer. Bildmaterialet är lika rikt som unikt. Och vilken skön nostalgi att återse rubriker, reportage och annonser som de en gång presenterades i tidningen.

Välkomna till en mycket innehållsrik och angenäm resa tillbaka i tiden med Bildjournalen!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Boken om Bildjournalen - Sveriges största ungdomstidning 1954-1969
  2. +
  3. En kunglig tragedi : En biografi om Gustav IV Adolf

De som köpt den här boken har ofta också köpt En kunglig tragedi : En biografi om Gustav IV A... av Mats Wickman (pocket).

Köp båda 2 för 590 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Boken om Bildjournalen - Sveriges största...