Boken om Tages : från Avenyn till Abbey Road (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
327
Utgivningsdatum
2012-12-13
Upplaga
1
Förlag
Premium Publishing
Medarbetare
Brandels, Göran (form)
Dimensioner
255 x 215 x 20 mm
Vikt
1456 g
SAB
Ijz Tages
ISBN
9789189136885
Boken om Tages : från Avenyn till Abbey Road (inbunden)

Boken om Tages : från Avenyn till Abbey Road

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2012-12-13
319
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Detta är den första boken någonsin om Tages. Fem unga grabbar från Göteborg som under 60-talets andra hälft blir en av Sveriges två största popgrupper.

Författarna har ägnat många år att kartlägga bandets spännande äventyr och har intervjuat samtliga gruppmedlemmar plus en mängd personer runtomkring Tages. Boken innehåller hundratals bilder från gruppens karriär varav många aldrig tidigare publicerats. Berättelsen stannar inte heller 1970, utan allt som hänt gruppen fram tills idag (inklusive samtliga återföreningar) finns väl dokumenterat.

Boken innehåller en komplett diskografi över samtliga skivor som Tages gav ut såväl i Sverige som internationellt. Alla omslag och skivetiketter finns avbildade liksom olika utgivningsdetaljer. En värderingsguide visar vilka utgåvor som idag är de mest eftertraktade på samlarmarknaden.

BONUS: Med bokens första upplaga följer en unik EP-skiva i vinyl som innehåller tidigare outgivna live-inspelningar gjorda av Tages för Sveriges Radio 1965 samt två idag bortglömda studioproduktioner som visar sig vara riktiga pärlor. En skiva som är gjord i samarbete med EMI Music och Sveriges Radio. Den finns endast att tillgå som en del av denna bokutgåva.

336 sidor. Rikligt illustrerad i färg. Bonus vinyl EP medföljer första upplagan.

Förord av Rolf Hammarlund. Efterord av Hans Sidén.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Boken om Tages : från Avenyn till Abbey Road
  2. +
  3. En värld av filmisar : illustrerad samlarguide över våra älskade filmstjärnor! - filmisar sålda i Sverige 1950-1980 komplett med värderingsguide

De som köpt den här boken har ofta också köpt En värld av filmisar : illustrerad samlarguide ... av Bo Öfwerlund (inbunden).

Köp båda 2 för 858 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Boken om Tages : från Avenyn till Abbey Road. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Underbar bok
    Erik Noreen, 4 januari 2017

    En underbar och rikt illustrerad bok om en alltför bortglömd och underskattad grupp. Tages och sedermera Blond borde ha slagit igenom i både England och USA i slutet av 60-talet. Tyvärr fick de inte rätt stöd och rådgivning och detta skildras utmärkt i bokens senare del. Mycket läsvärd om Sveriges bästa rock/pop-band under 60-talet. Synd bara att EP-n som medföljer bara finns i vinyl, då undertecknad saknar sådan skivspelare.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Boken om Tages : från Avenyn till Abbey Road