Narkotikapolitik på villovägar : en motbok (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
195
Utgivningsdatum
2020-03-25
Förlag
Vulkan
SAB
Ohib-c,Vlnb
ISBN
9789189137851
Narkotikapolitik på villovägar : en motbok (häftad)

Narkotikapolitik på villovägar : en motbok

Häftad Svenska, 2020-03-25
234
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Sverige har i många år bedrivit det som kallas en restriktiv narkotikapolitik. Detta innebär bland annat att all befattning med narkotika är olaglig, även själva bruket av droger.
Nu ifrågasätts den politiken. Man pekar på Sveriges höga antal dödsfall bland missbrukarna. Den svenska linjen sägs vara orsak till dessa dödsfall. De senaste åren har också ett stort antal skjutningar ägt rum i Sverige och många av dem gäller narkotikahandel. Det har föreslagits att en avkriminalisering av missbruket eller en legalisering av all narkotika skulle minska antalet dödsfall och undanröja marknaden för droghandel och minska skjutningarna.
Men det finns en annan bild. Denna bok är en motbok till denna nya uppgivna linje inom narkotikapolitiken som ofta kallas "skademinskning". I motboken hävdas att dödstalen i Sverige i första hand beror på en omfattande social nedrustning och på att missbruksvården fått en medicinsk slagsida. Man försöker bota missbruket genom att förse missbrukarna med ersättningsdroger. Sedan den politiken slog igenom har dödstalen för ersättningsdrogerna överstigit de som dör av olagliga droger. Hur kan detta få fortgå?
Boken tar också upp vad som hänt i de länder som legaliserat droger - narkotikamarknaden har ökat, inte minskat.
Författaren förespråkar en moderniserad restriktiv narkotikapolitik där fängelse och böter för missbrukare ersätts av en vård som åter har drogfrihet som mål för missbrukarna.
Gunnar Bergström har arbetat med missbrukare sedan 1974 och är författare bland annat till böckerna "Kärlek till Döds" och "Kriminalitet som Livsstil 4.0".
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Narkotikapolitik på villovägar : en motbok
  2. +
  3. Narkotikapolitik och narkotikadebatt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Narkotikapolitik och narkotikadebatt av Bengt Svensson (häftad).

Köp båda 2 för 595 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gunnar Bergström