Krossa den skändliga! : en biografi om Voltaire (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (5.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-05-30
Förlag
Fri Tanke Förlag
ISBN
9789189139121
Krossa den skändliga! : en biografi om Voltaire (e-bok)

Krossa den skändliga! : en biografi om Voltaire E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2022-05-30

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
François-Marie Arouet kom att bli en ryktbar prosaist, nydanande historiker och Frankrikes mest spelade dramatiker under 1700-talet. Under namnet Voltaire och med fältropet Krossa den skändliga! stred han mot inbiten vidskepelse, brutal rättsskipning och mot kyrkans heligaste dogmer, med ironin och grova skämt som vapen.

I Stellan Ottossons biografi möter vi inte en nytänkande filosof, utan snarare en slagfärdig polemiker som med vass dikt och prosa, skriven i pamfletter och lättlästa skrifter, spred upplysningens idéer över Europa. Med markisinnan Émilie, hans kärlek och intellektuella kumpan, vid sin sida. Men här framträder också den motsägelsefulla Voltaire, han som spärrades in för att ha smädat överheten och som slogs för det fria ordets sak, men som också skickade polisen på sina belackare.

Lustfyllt och skickligt skriver Ottosson fram en Voltaire för vår tid.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Stellan Ottosson

  • Darwin : den försynte revolutionären

    Stellan Ottosson

    Darwin revolutionerade synen på vårt ursprung. Han utmanade sin samtid och utmanar ännu idag. Darwin - Den försynte revolutionären ger en mångfacetterad bild av tänkaren och taktikern Darwin. Vi möter en charmerande och humoristisk person, som var...