Värdet av värdegrunder (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-09-01
Förlag
Fri Tanke
Dimensioner
218 x 145 x 28 mm
Vikt
565 g
SAB
O
ISBN
9789189139671
Värdet av värdegrunder (inbunden)

Värdet av värdegrunder

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-09-01
239
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Under de senaste trettio åren har värdegrunder blivit ett oundgängligt inslag i varje företagskultur. Detta huvudsakligen svenska begrepp är nu lika vanligt på arbetsplatser runt om i landet som gratis kaffe.

Men kan verkligen några vaga värdeord lösa de problem som finns inom organisationskulturer? Och ger de stora resurser som satsas på värdegrundsarbete något reellt resultat? Kort sagt: Har värdegrunder verkligen något värde?

I Värdet av värdegrunder belyser författarna värdegrundsfenomenet på djupet. Genom fallstudier och praktiska reflektioner söker de bidra till att minska risken att organisationer ägnar sig åt storskaliga och pretentiösa projekt som bara gör ledningar, stabsfolk och konsulter nöjda. Men som, på gott och ont, inte gör någon större skillnad för verksamheten i vardagen. Många värdegrundsarbeten är i riskzonen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Värdet av värdegrunder
 2. +
 3. Hemtjänstmaffian : miljonsvindeln som förändrade äldreomsorgen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hemtjänstmaffian : miljonsvindeln som förändrad... av Mira Hjort Klingberg, Karl Martinsson (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Värdet av värdegrunder. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Känner igen
  lena , 9 november 2021

  Intressant läsning med mycket igenkänning. Otaliga workshops man gått igenom för att klustra ord som beskriver värdegrund. Sen går man hem...

 2. D Eriksson
  D Eriksson, 14 oktober 2021

  Boken tilltalat den som är trötta på floskler. Författarna avslöjar hur vackra ord döljer meningslösheter, och man gör det med konkreta exempel. Fallstudierna bekräftar den kritik man framför mot ett av vår tids mest använda begrepp.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna