Skepticism (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
418
Utgivningsdatum
2022-05-16
Förlag
Fri Tanke
Dimensioner
218 x 150 x 35 mm
Vikt
710 g
SAB
Dbca
ISBN
9789189139701
Skepticism (inbunden)

Skepticism

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-05-16
269
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Filosofiprofessor Henrik Lagerlund presenterar här den första fullständiga exposén över filosofihistoriens kanske mest berömda problemställning: skepticismen.

Som den första boken i sitt slag går den igenom den filosofiska skepticismens inflytande från rötterna i pyrrhonismens och den mellersta akademins skolor under hellenismen, till dess utveckling via den latinska, arabiska och grekiska medeltiden till Descartes metodologiska tvivel, som markerar startskottet för den moderna filosofin. Humes skepticism och de försök att överkomma den som genomsyrar Reid, Shepherd och Kants filosofi leder via en översikt av 1900-talets skeptiker, med G.E. Moore och Ludwig Wittgenstein som främsta företrädare, fram till en genomgång av skepticism i nutida filosofi.Vad kan vi lära oss av skepticismen idag? Övertygande påvisar Lagerlund hur denna levande tanketradition fortsätter att göra sig gällande, både inom och utanför den filosofiska disciplinen. I ljuset av samtida problem som den vetenskapliga replikationskrisen och vår tids växande kunskapsresistens framträder skepticismen som en ödesfråga.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skepticism
  2. +
  3. Filosoferna : vetenskaplig revolution och upplysning 1650-1776

De som köpt den här boken har ofta också köpt Filosoferna : vetenskaplig revolution och upply... av Svante Nordin (inbunden).

Köp båda 2 för 538 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skepticism. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket intressant med vissa förbehåll
    Dag V, 4 januari 2023

    En mycket intressant, kunnig och lärorik genomgång av skepticismens historia, men författarens "bias" skiner igenom i historiebeskrivningen. Från början är det lite för tydligt att Lagerlund driver en tes om skepticismen som en slags konspirationsteori som har lett fram till nutidens vetenskapsförnekelse och faktaresistens. Det verkar något långsökt eftersom de nämnda förnekarna knappast har tagit intryck av Humes och Descartes skepticism. Snarare är förnekarna exempel på de obildades folktro... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Henrik Lagerlund