Skepticism (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
418
Utgivningsdatum
2022-05-16
Förlag
Fri Tanke
Dimensioner
218 x 150 x 35 mm
Vikt
710 g
SAB
Dbca
ISBN
9789189139701
Skepticism (inbunden)

Skepticism

Inbunden Svenska, 2022-05-16
292
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Filosofiprofessor Henrik Lagerlund presenterar här den första fullständiga exposén över filosofihistoriens kanske mest berömda problemställning: skepticismen.

Som den första boken i sitt slag går den igenom den filosofiska skepticismens inflytande från rötterna i pyrrhonismens och den mellersta akademins skolor under hellenismen, till dess utveckling via den latinska, arabiska och grekiska medeltiden till Descartes metodologiska tvivel, som markerar startskottet för den moderna filosofin. Humes skepticism och de försök att överkomma den som genomsyrar Reid, Shepherd och Kants filosofi leder via en översikt av 1900-talets skeptiker, med G.E. Moore och Ludwig Wittgenstein som främsta företrädare, fram till en genomgång av skepticism i nutida filosofi.Vad kan vi lära oss av skepticismen idag? Övertygande påvisar Lagerlund hur denna levande tanketradition fortsätter att göra sig gällande, både inom och utanför den filosofiska disciplinen. I ljuset av samtida problem som den vetenskapliga replikationskrisen och vår tids växande kunskapsresistens framträder skepticismen som en ödesfråga.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skepticism
  2. +
  3. Andetaget, livet, evigheten: vägledning i varje ögonblick

De som köpt den här boken har ofta också köpt Andetaget, livet, evigheten: vägledning i varje... av Sofia Sivertsdotter (häftad).

Köp båda 2 för 492 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Henrik Lagerlund