Brottsoffer : offerskapets innebörder och villkor i (o)säkerhetens kultur (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Etnologiska skrifter
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2003-11-01
Upplaga
1. uppl.
Förlag
Borea Bokförlag
Dimensioner
215 x 120 x 20 mm
Vikt
277 g
SAB
Oepa
ISBN
9789189140271
Brottsoffer : offerskapets innebörder och villkor i (o)säkerhetens kultur (häftad)

Brottsoffer : offerskapets innebörder och villkor i (o)säkerhetens kultur

Häftad Svenska, 2003-11-01
150
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vad innebär det att vara ett brottsoffer? Vilka föreställningar har vi om människor som blivit utsatta för kriminalitet? Brottsoffer förknippas ofta med smärta och lidande och en kamp för att ta sig tillbaka till ett tidigare liv. Dessa föreställningar ingår i en omfattande offerideologi som underbyggs av olika intressenter inom den så kallade offerindustrin och får till följd en ökad rädsla och riskmedvetenhet.

Boken Brottsoffer diskuterar kritiskt den dominerande bilden av brottsoffer och den offermentalitet som sätter sin prägel på samtiden. Genom intervjuer med enskilda drabbade visas att det även finns alternativa skildringar av offerskap, upplevelser som marginaliseras i den allmänna debatten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Brottsoffer : offerskapets innebörder och villkor i (o)säkerhetens kultur
  2. +
  3. Våp, Bitchor Och Moderliga Män : Kvinnligt Och Manligt I Såpoperans Värld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Våp, Bitchor Och Moderliga Män : Kvinnligt Och ... av Marianne Liliequist (inbunden).

Köp båda 2 för 339 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bo Nilsson

Övrig information

Vad innebär det att vara ett brottsoffer? Vilka föreställningar har vi om människor som blivit utsatta för kriminalitet? Brottsoffer förknippas ofta med smärta och lidande och en kamp för att ta sig tillbaka till ett tidigare liv. Dessa föreställningar ingår i en omfattande offerideologi som också hävdar att allt fler blir eller riskerar att bli drabbade av kriminalitet. Denna ideologi underbyggs av olika intressenter inom den så kallade offerindustrin och får till följd en ökad rädsla och riskmedvetenhet. Boken "Brottsoffer" diskuterar kritiskt den dominerande bilden av brottsoffer och den offermentalitet som sätter sin prägel på samtiden. Genom intervjuer med enskilda drabbade visas att det även finns alternativa skildringar av offerskap, upplevelser som marginaliseras i den allmänna debatten.