Bakom välfärdsstatens dörrar (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Göteborg studies in politics
Antal sidor
283
Utgivningsdatum
2003-09-01
Upplaga
1
Förlag
Borea Bokförlag
Dimensioner
220 x 145 x 20 mm
Vikt
450 g
SAB
Odf-oafi
ISBN
9789189140288
Bakom välfärdsstatens dörrar (häftad)

Bakom välfärdsstatens dörrar

Häftad Svenska, 2003-09-01
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den svenska integrationspolitiken kan på många sätt betraktas som ett misslyckande. Motsatsen hittar vi i Israel. Där har den invandrade befolkningen efter kort tid i landet arbete i nästan samma utsträckning som den övriga befolkningen. Finns förklaringen till detta inom de organisationer som ansvarar för invandrarnas första tid i det nya landet?

Frontlinjebyråkrater har ofta långvarig kontakt med sina klienter och ett stort individuellt handlingsutrymme. Hur hanterar dessa arbetsförmedlare, socialsekreterare och invandrarsekreterare sitt handlingsutrymme i mötet med invandrarklienter?

Vid en jämförelse av svensk och israelisk praxis framkommer att invandrare i bägge länderna betraktas utifrån stereotypa föreställningar. De stereotypa uppfattningarna har större möjligheter att slå igenom i det svenska fallet än i det israeliska. Vad som sker bakom välfärdsstatens dörrar får på så sätt stora konsekvenser för människors levnadsvillkor och livsprojekt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bakom välfärdsstatens dörrar
  2. +
  3. Dogm eller arbetshypotes? : den unge Wigforss och det socialistiska samhäll

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dogm eller arbetshypotes? : den unge Wigforss o... av Gunnar Hansson (häftad).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Bakom välfärdsstatens dörrar

Övrig information

Den svenska integrationspolitiken kan på många sätt betraktas som ett misslyckande. Motsatsen hittar vi i Israel. Där har den invandrade befolkningen efter kort tid i landet arbete i nästan samma utsträckning som den övriga befolkningen. Finns förklaringen till detta inom de organisationer som ansvarar för invandrarnas första tid i det nya landet? ?Frontlinjebyråkrater? har ofta långvarig kontakt med sina klienter och ett stort individuellt handlingsutrymme. Hur hanterar dessa arbetsförmedlare, socialsekreterare och invandrarsekreterare sitt handlingsutrymme i mötet med invandrarklienter? Jämförelsen visar att både i Israel och i Sverige betraktas invandrare utifrån stereotypa föreställningar. Den svenska myndighetsutövningen utmärks av en flexibel tillämpning av regelverket och en orientering mot den enskilda klientens behov och önskemål.