Muslimsk skola, svenska villkor : konflikt, identitet och förhandling (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
244
Utgivningsdatum
2004-09-01
Upplaga
1. uppl.
Förlag
Borea Bokförlag
Dimensioner
210 x 140 x 15 mm
Vikt
380 g
SAB
Cmdd-c
ISBN
9789189140325
Muslimsk skola, svenska villkor : konflikt, identitet och förhandling (häftad)

Muslimsk skola, svenska villkor : konflikt, identitet och förhandling

Häftad Svenska, 2004-09-01
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
När en grupp föräldrar vill starta en muslimsk friskola inleds en långvarig politisk konflikt. Även om lagen tillåter det är startandet av en muslimsk friskola långt ifrån en självklar rättighet. Genom sina krav på en muslimsk konfessionell utbildning utmanar dessa föräldrar grundläggande föreställningar om Sverige och det svenska.

Kristina Gustafsson har följt etablerandet av en muslimsk friskola. Hur såg villkoren ut för de muslimska föräldrarnas engagemang? Vilka politiska konsekvenser medförde den muslimska skolan? Hur fungerar en muslimsk friskola i praktiken? Utifrån en rad etnografiska beskrivningar får vi lära känna de drömmar och utopier som låg bakom friskolans etablerande, men också vad som händer när utopier ska förverkligas. Boken väcker frågor om historia, identitet, kultur och plats. Den handlar om maktfördelning och tolkningsföreträde men också om ifrågasättande och kritisk reflektion.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Muslimsk skola, svenska villkor : konflikt, identitet och förhandling
  2. +
  3. Religioner i konflikt : relationer mellan kristen och muslimsk tro

De som köpt den här boken har ofta också köpt Religioner i konflikt : relationer mellan krist... av Mikael Stenmark (häftad).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kristina Gustafsson

Bloggat om Muslimsk skola, svenska villkor : konflik...

Övrig information

När en grupp föräldrar vill starta en muslimsk friskola inleds en långvarig politisk konflikt. Även om lagen tillåter det är startandet av en muslimsk friskola långt ifrån en självklar rättighet. Genom sina krav på en muslimsk konfessionell utbildning utmanar dessa föräldrar grundläggande föreställningar om Sverige och det svenska. Kristina Gustafsson har följt etablerandet av en muslimsk friskola. Hur såg villkoren ut för de muslimska föräldrarnas engagemang? Vilka politiska konsekvenser medförde den muslimska skolan? Hur fungerar en muslimsk friskola i praktiken?

Utifrån en rad etnografiska beskrivningar får vi lära känna de drömmar och utopier som låg bakom friskolans etablerande, men också vad som händer när utopier ska förverkligas. Boken väcker frågor om historia, identitet, kultur och plats. Den handlar om maktfördelning och tolkningsföreträde men också om ifrågasättande och kritisk reflektion.