Hundra år av välfärdspolitik : välfärdsstatens framväxt i Norge och Sverige (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
343
Utgivningsdatum
2005-04-01
Förlag
Borea Bokförlag
Illustrationer
ill.
Dimensioner
215 x 140 x 25 mm
Vikt
540 g
SAB
Oh-c:k.5,Oh-db:k.5
ISBN
9789189140394
Hundra år av välfärdspolitik : välfärdsstatens framväxt i Norge och Sverige (häftad)

Hundra år av välfärdspolitik : välfärdsstatens framväxt i Norge och Sverige

(3 röster)
Häftad Svenska, 2005-04-01
204
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast fredag 18 december kl. 17:30 för leverans innan julafton
Den välfärdsstat som byggdes upp i Sverige och Norge saknade motsvarighet utanför Norden. Socialförsäkringarna, som var en central del av dessa reformer, väckte stor internationell uppmärksamhet.Klas Åmark har följt historien om hur det gick till när socialförsäkringssystemen etablerades, från de första lagstiftningsförsöken 1880 tills de var fullt utbyggda omkring 1980. I denna bok gör han en unik jämförande analys som saknar motstycke i tidigare forskning. Den svenska efterkrigstiden s strider om de grundläggande sociala rättigheterna mellan de politiska blocken och inom arbetarrörelsen jämförs med den norska konsensuspolitiken och samverkan i socialförsäkringsfrågorna mellan de politiska partierna.För de politiska aktörerna blev det ofta viktigare att välja sådana lösningar som var möjliga, snarare än att genomföra vad de helst ville. Politik blev att välja, inte att vilja.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hundra år av välfärdspolitik : välfärdsstatens framväxt i Norge och Sverige
  2. +
  3. Facklig makt och fackligt medlemskap : de svenska fackförbundens medlemsutv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Facklig makt och fackligt medlemskap : de svens... av Klas Åmark (häftad).

Köp båda 2 för 333 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Klas Åmark

Övrig information

Den välfärdsstat som byggdes upp i Sverige och Norge saknade motsvarighet utanför Norden. Socialförsäkringarna, som var en central del av dessa reformer, väckte stor internationell uppmärksamhet.

Klas Åmark har följt historien om hur det gick till när socialförsäkringssystemen etablerades, från de första lagstiftningsförsöken 1880 tills de var fullt utbyggda omkring 1980. I denna bok gör han en unik jämförande analys som saknar motstycke i tidigare forskning. Den svenska efterkrigstidens strider om de grundläggande sociala rättigheterna mellan de politiska blocken och inom arbetarrörelsen jämförs med den norska konsensuspolitiken och samverkan i socialförsäkringsfrågorna mellan de politiska partierna.

För de politiska aktörerna blev det ofta viktigare att välja sådana lösningar som var möjliga, snarare än att genomföra vad de helst ville. Politik blev att välja, inte att vilja.