Olof Palme och medierna (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
359
Utgivningsdatum
2006-04-01
Upplaga
1
Förlag
Borea Bokförlag
Illustrationer
ill.
Dimensioner
215 x 140 x 25 mm
Vikt
440 g
SAB
Bs-c:k.55,Lz Palme, Olof
ISBN
9789189140455
Olof Palme och medierna (häftad)

Olof Palme och medierna

(1 röst)
Häftad Svenska, 2006-04-01
229
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
"Det är inte personen utan politiken som är viktig", var ett mantra som Olof Palme upprepade i otaliga intervjuer. Ändå var det just hans person som ofta stod i centrum för mediernas intresse.

Historikern Gunnela Björk har undersökt den bild av Olof Palme som växte fram i medierna från början av 1950-talet till 1980-talet. Hon har också intervjuat journalister och medarbetare till Olof Palme. Under den här tiden fick televisionen sitt genombrott och mediernas intresse för politiska frågor ökade markant. Olof Palme betraktade medierna som viktiga och självklara politiska kanaler. Han utnyttjade de nya möjligheter som situationen erbjöd, släppte in journalister och fotografer i sin politiska vardag och bidrog aktivt till att skapa nya normer för förhållandet mellan medier och politik. Som ingen tidigare svensk politiker var Olof Palme synlig i medierna samtidigt som han använde sig av dem, vilket - som framgår av den här boken - också kunde vändas emot honom.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Olof Palme och medierna
  2. +
  3. Kata Dalström : agitatorn som gick sin egen väg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kata Dalström : agitatorn som gick sin egen väg av Gunnela Björk (pocket).

Köp båda 2 för 286 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gunnela Björk

Övrig information

-"Det är inte personen utan politiken som är viktig", var ett mantra som Olof Palme upprepade i otaliga intervjuer. Ändå var det just hans person som ofta stod i centrum för mediernas intresse.

Historikern Gunnela Björk har undersökt den bild av Olof Palme som växte fram i medierna från början av 1950-talet till 1980-talet. Hon har också intervjuat journalister och medarbetare till Olof Palme. Under den här tiden fick televisionen sitt genombrott och mediernas intresse för politiska frågor ökade markant. Olof Palme betraktade medierna som viktiga och självklara politiska kanaler. Han utnyttjade de nya möjligheter som situationen erbjöd, släppte in journalister och fotografer i sin politiska vardag och bidrog aktivt till att skapa nya normer för förhållandet mellan medier och politik. Som ingen tidigare svensk politiker var Olof Palme synlig i medierna samtidigt som han använde sig av dem, vilket -- som framgår av den här boken -- också kunde vändas emot honom.