Hela staden : social hållbarhet eller desintegration? (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2011-04-28
Upplaga
1
Förlag
Borea Bokförlag
Medarbetare
Svallfors, Maria (form) / Khatib, Sayed (foto)
Dimensioner
210 x 180 x 24 mm
Vikt
674 g
SAB
307.76094861364,Oabba
ISBN
9789189140752
Hela staden : social hållbarhet eller desintegration? (häftad)

Hela staden : social hållbarhet eller desintegration?

Häftad,  Svenska, 2011-04-28
223
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna bok handlar om en svensk stads utveckling under några omvälvande årtionden runt millennieskiftet. Staden är Landskrona, men den stadsutveckling som skildras är en strukturomvandling som sker i hela västvärlden idag. Forskningen visar att bostads omflyttningen handlar om genomgripande samhällsförändringar. Bostadssegregationen är ett uttryck för dessa förändringar.

Genom olika nedslag i människors vardagsliv undersöker denna bok mötet mellan privat och offentligt. Men istället för att uppehålla sig vid utpekade problemgrupper eller bostads områden, analyseras Hela staden. I det vakuum som uppstod efter industriepokens dramatiska nedgång har vilsenhet och otrygghet brett ut sig. Staden hålls inte längre samman, vare sig som social eller funktionell e nhet. Genom en fysisk upp delning mellan rika och fattiga områden och genom föreställningar om olika vi och dom, sönderfaller staden i olika beståndsdelar. Här är begreppet desintegration centralt.

Föreställningen om ett samhälle där alla har rätt till delaktighet och välfärd utmanas i modern stadsutveckling. Så även grunden för den svenska välfärdsmodellen.

Författare: Robert Andersson, Vladimir Cotal San Martin, Anne Harju, Torbjörn Hjort, Håkan Johansson, Jesper Johansson, Linn Johansson, Philip Lalander, Charlotte Lebeda, Anders Lundberg, Jan Mill, Dino Viscovi, Erica Righard, Tapio Salonen, Simone Scarpa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hela staden : social hållbarhet eller desintegration?
  2. +
  3. Krisberedskap för alla : en handbok för dig som inte är prepper

De som köpt den här boken har ofta också köpt Krisberedskap för alla : en handbok för dig som... av Miguel Guerrero (inbunden).

Köp båda 2 för 322 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tapio Salonen