Räkna på svenska (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
134
Utgivningsdatum
2023-10-11
Förlag
LYS
SAB
Fc
ISBN
9789189141414

Räkna på svenska

Häftad,  Svenska, 2023-10-11
150
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vill du blir bättre på att räkna på svenska? Har du svårt att hänga med när du hör någon säga sitt telefonnummer? Blir du trött när du ska prata om siffror? Tappar du kollen när du hör samtal om priser, temperaturer, bokföringskoder, storlekar och datum? I så fall är det här boken för dig!

I Räkna på svenska får du öva på allt som har att göra med siffror, tal och nummer:
- Lyssna på telefonnummer, personnummer, årtal, datum, priser och andra sifferkombinationer. Läromedlet är fullt av hörövningar så att du kan träna på att höra siffror i olika sammanhang.
- Öva på att prata om olika ämnen där siffror förekommer. Många diskussions-övningar ger dig chansen att använda det du lärt dig i vardagliga situationer.
- Upptäck ord, begrepp och idiomatiska uttryck som inkluderar siffror. På det sättet utvecklar du ditt ordförråd.
- Lär dig skrivregler för decimaler, tusental, procent, datum och mycket mera.

Räkna på svenska riktar sig till alla andraspråkstalare som använder siffror i vardagen eller arbetet. Särskilt matematiker, ekonomer, ingenjörer och vård-personal har nytta av boken, men boken förutsätter inga djupare kunskaper i dessa ämnen. Uppgifterna anknyter till vardagliga situationer såsom väder, recept, telefonnummer, adresser, storlekar, datum, klockslag, priser och mycket mer.

Boken inkluderar även konverteringstabeller för metersystemet. Det lilla formatet gör den lätt att ha med i fickan eller väskan.

Räkna på svenska är skriven av Sofi Tegsveden Deveaux, som har undervisat i svenska som andraspråk sedan 2008. Hon har framför allt arbetat med att ta fram kurser inom teknisk svenska. Sofi är också författare och medförfattare till ett antal läromedel i yrkessvenska, till exempel Läkar-svenska, Läkemedelssvenska och Arkitektsvenska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Räkna på svenska
  2. +
  3. Språkliga svårigheter i skolan : vad kan vi göra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Språkliga svårigheter i skolan : vad kan vi göra? av Julia Andersson, Elvira Ashby (häftad).

Köp båda 2 för 536 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sofi Tegsveden Deveaux