Parabellum (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2020-09-30
Förlag
Leopard Förlag
Dimensioner
233 x 159 x 28 mm
Vikt
676 g
SAB
Hc
ISBN
9789189145245
Parabellum (inbunden)

Parabellum

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-09-30
219
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En gedigen thriller om korruptionen och vårdskandalerna. Smart. Ögonöppnande. Det var på tiden att någon skrev sådant deckarförfattarna bara säger att de skriver. JAN GUILLOU

En kändispolitiker och framgångsrik vårdföretagare hittas avrättad i centrala Stockholm. Hennes kropp är arrangerad som en installation. Den skulle inte gömmas. Den skulle förevisas.

Mordet blir upptakten till en serie publika våldsbrott med rituella inslag som kulminerar påsken 2019, den kristna försoningshögtid då människans skulder skall lösas. Men inget är glömt. Inget är förlåtet.

Parabellum utspelar sig i en tid då rätten till vård efter behov satts på undantag. Det är en berättelse om kärlek och skuld, ofärdiga liv och ovärdig död, i en politisk thriller där gränsen mellan fiktion och verklighet är upplöst och hämndens möjligheter hägrar. Parabellum är den första boken i en serie om kriminalkommissarierna Maria Paz och Arne Johansson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Parabellum
 2. +
 3. Den första frosten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den första frosten av Anna Kuru (inbunden).

Köp båda 2 för 413 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Parabellum. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Borde vara höstens stora samtalsämne

  Vad privatiseringen av vården egentligen innebär för människor av kött och blod. Dess våldsamhet. Det är själva nerven i den här bladvändaren. Varifrån kommer den politiska apatin som gör att ingen vill ta in det och göra något åt det?

  Jag kan inte vara objektiv och jag tänker inte låtsas som något annat. Men jag tycker att det är en fantastisk bok.

  Det började såhär: han ville absolut inte stanna på rehab efter stroken. Han stod inte ut, sa han efter fem minuter, när vi ti... Läs hela recensionen

 2. Svidande samhällskritik
  Jan Ollars, 26 oktober 2020

  En deckare som vill visa hur Sveriges förändring till ett allt mer nyliberalt land leder till ett segregerat samhälle där profitintressen skadar landet. Profitörerna kommer undan med vanvård som leder till dödsfall, men kommer den/de mördande hamnarna/hämnaren att avslöjas? Spänningen hålls uppe, samhällskritiken är viktig och underbyggs med fakta. Det skönlitterära berättandet når dock inte samma nivå. Läs den för samhällskritiken!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Mattias Gardell