Man kan fly en galning men inte gömma sig för ett samhälle: 10 år efter Utøya (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-06-15
Förlag
Leopard förlag
ISBN
9789189145566
Man kan fly en galning men inte gömma sig för ett samhälle: 10 år efter Utøya (e-bok)

Man kan fly en galning men inte gömma sig för ett samhälle: 10 år efter Utøya E-bok

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2021-06-15
169
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Den 22 juli 2011 var Ali Esbati på Utøya för att hålla en föreläsning på AUFs sommarläger. Han blev en av dem som överlevde Anders Behring Breiviks terrorattack. Boken berättar i detalj de dramatiska händelser som visade sig bli den blodigaste terroristattacken i nordisk historia sedan andra världskriget. Terrorattacken var en avsiktlig politisk handling, grundad i en högerextrem ideologi som existerade före attacken och som också lever vidare efter det att gärningsmannen fängslats. Det är i sig ett uttryck för en större rörelse som påverkar hela det politiska landskapet i västvärlden.

Boken är en politisk berättelse med en personlig ton. Den berör förändringarna i debattklimatet, tendenser till avhumanisering i frågor om invandring och integration, och reflekterar över den sociala betydelsen av dessa. Genom att väva samman händelserna på Utøya med Alis personliga berättelse, samt reflektioner över tiden vi lever i tio år senare, är boken ett bidrag både till att komma ihåg och att kollektivt behandla tragedin den 22 juli.

EPUB3: Fixed format
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ali Esbati

  • Efter Utøya - ljuddokumentären

    Ali Esbati

    Hör Ali Esbati berätta med egna ord vad som egentligenskeddeden där ödesdigra dagen påden norska önUtöyadåAnders Behring Breivikien överlagd politisk handlingsköt 69 människor till döds.Han var själv där och fann sig vid ett kritiskt ögonblick öga...