Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ovanliga Böcker
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
38
Utgivningsdatum
2020-06-15
Förlag
Idus Förlag
Illustratör/Fotograf
Marie Herzog
Dimensioner
230 x 175 x 8 mm
Vikt
250 g
SAB
uEx
ISBN
9789189147393

Ovanliga yrken

(7 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-06-15
138
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  79
Visa alla 1 format & utgåvor
Vad vill du jobba med när du blir stor? Det kan vara svårt att veta - det finns så många olika yrken att välja på. Vissa yrken är vanligare än andra. I den här boken får du träffa personer som har ovanliga yrken. Vad gör en hundcoach? Varför är det viktigt att kunna matte om man är tatuerare? Och är clowner alltid roliga?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ovanliga yrken
 2. +
 3. Det spökar på äventyrsbadet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det spökar på äventyrsbadet av Joanna André (inbunden).

Köp båda 2 för 287 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Ovanliga yrken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lärorik!

  Väldigt rolig och intressant bok om lite annorlunda men spännande yrken!

  I den här boken får vi träffa åtta personer med ovanliga yrken. Från en tatuerare till en clown. Varje yrke har information om vad yrket innebär, en intervju med en person som utövar yrket och några saker som är bra att ha när man utövar yrket.

  En Väldigt kul och lärorik bok att läsa; rekommenderas varmt!

 2. Lärorikt om ovanligare yrken
  Marias bokhylla, 1 december 2020

  Det är kul att få läsa om lite andra yrken än de vanliga i barnböcker och att dessutom både få möta män och kvinnor som har dem. Här får vi möta en tennisdomare, vildmarksguide, djuphavsdykare och många fler.

  Först får vi lite information om de olika yrkena och sedan följer en kort intervju med en som jobbar som det. Vi får också en liten ruta med saker som används inom yrket och sedan finns det en liten "Fundera på"-del där man kan diskutera olika saker med barnet. Det kan till exem... Läs hela recensionen

 3. 3
  Bokdjungeln , 5 oktober 2020

  Gällande texten så tycker jag och Lisen, 8 att det var lagom med text för just denna ålder. Det fanns dock en del nya/krångliga ord så det kan vara bra att läsa ihop med en vuxen.
  Sen tycker jag som vuxen att det var intressant att man hade med en intervju med en tennisdomaren som bara gjorde det för pengarna. Men den infallsvinkeln kanske är bra för barnen att också få, vad vet jag. Vi hade gärna haft fler ovanliga yrken med i boken. Men annars var den bra och Lisen tyckte det var roligt att höra om jobben.

 4. Roligt med en bok om ovanliga yrken
  @bokslukarfeministen, 12 juli 2020

  Ovanliga yrken är en väldigt lärorik bok och jag gillar att den fokuserar på just ovanliga yrken eftersom jag annars mest har sett böcker för mindre barn om hur det är att vara brandman, polis etcetera. Bilderna är färgglada och härliga att titta på och jag gillar inslagen med intervjuer av de olika personer som arbetar inom dessa ovanliga yrken.

 5. Fin bilderbok med mycket text om yrken

  Gustav 10 år:
  Vi läste bilderboken ovanliga yrken. Det var ganska kul att läsa om de olika yrkena i boken och det är fina bilder. Jag hade velat läsa om någon som var gamer men det fanns inte med i boken. Man kan läsa om vildmarksguide. Den personen är ute i naturen och visar fiske, berg och andra saker. Helikopterpilot verkar kul och tennisdomare. Dykare och tatuerare.

  Philip 7 år:
  Jag tyckte boken var bra. Jag visste inte att man kunde vara hundcoach. Det skulle jag vilja ... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Joel Berglund