Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Vi i gänget (del 1)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
37
Utgivningsdatum
2020-06-09
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Norén, Mattias (form)
Illustratör/Fotograf
Jenny Lindqvist
Dimensioner
194 x 146 x 8 mm
Vikt
170 g
SAB
Hcf
ISBN
9789189147614
Vinnaren (inbunden)

Vinnaren

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden, Svenska, 2020-06-09
139
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Saga är trött på att hennes kompis Emma alltid kommer på första plats i skolans springtävling. När Emma ber henne hämta ut bådas nummerlappar får Saga en idé. Hon ska förväxla dem och på det sättet bli årets vinnare. Men när startskottet går blir hon osäker. Kan hon verkligen göra så här mot sin bästa kompis?

" ... Vinnaren är en berättelse om jobbiga känslor som avundssjuka och missunsamhet, men även ämnen som vänskap, sammanhållning och kämparanda tas upp. Författaren Sofie Borg skriver med ett enkelt och lättläst språk, och man har inte långtråkig en sekund. Boken kan med fördel användas i svenskundervisningen redan från år två eller tre och passar även för elever med svenska som andraspråk."
Lektör Mia Mårtensson, BTJ-häfte nr 14, 2020
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vinnaren
 2. +
 3. Resan till Interversum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Resan till Interversum av Maria Frensborg, Tomu, Yumi (inbunden).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Vinnaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lagom svår bok med mycket att diskutera
  Marias bokhylla, 22 november 2020

  Jag läste den här som högläsningsbok för femåringen och det fungerade bra. Det var illustrationer att titta på med jämna mellanrum men samtidigt lagom mycket text och lagom djupt innehåll för att han skulle förstå och att det skulle gå att diskutera det med honom. Kapitlen var lagom långa för att det skulle vara tillräckligt att läsa några per kväll och ändå var det lätt att komma ihåg vad som hade hänt innan.

  Det finns en hel del att prata om i den här boken. Vänskap, tävlingar, hur... Läs hela recensionen

 2. Kort lättläst bok om vänskap

  Philip 7 år:
  Jag tyckte boken var bra och spännande. Mamma läste den vid en läggning och jag hjälpte till att läsa lite. Bokens kapitel är inte så långa och boken är inte så tjock. Det finns några svartvita bilder i men inte så många. Jag fick lite ont i magen när Saga bytte nummerlapparna. Det är inte så snällt men jag förstår att Saga vill vinna. Boken handlar mycket om komp... Läs hela recensionen

 3. Om delad glädje
  Bokdjungeln , 5 juli 2020

  10åringen läste ut boken i ett nafs. Hon tyckte att boken var väldigt bra men kunde också konstatera att den var lite för enkel för henne. 8åringen, som däremot tillhör målgruppen tyckte att boken hade lagom mycket text. Hon tyckte också att boken var bra. Man kunde diskutera kring vad de själva hade gjort och hur man kan göra när man gjort fel. Och vi kom fram till det viktigaste av allt, att den bästa glädjen är delad glädje.

 4. En bok om vänskap och om rätt och fel
  @barnbokstips, 4 juli 2020

  Sofie Borg som tidigare skrivit serien om bröderna Texas och Vegas som är kapitelböcker med bilder i färg har nu skrivit en kapitelbok för åldern 6-9 år men med endast ett fåtal svartvita bilder. Vi i gänget Vinnaren handlar om Saga som tillsammans med sina kompisar ska springa ett lopp, en tradition för att fira in sommarlovet. Saga är trött på att det alltid är bästisen Emma som vinner. Hon kan inte ens stå för att hon tränar massor inför loppet. Saga tycker att det är hennes tur att vinna ... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Sofie Borg