Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Liv och Smilla (del 2)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
82
Utgivningsdatum
2020-07-03
Förlag
Idus Förlag
Illustratör/Fotograf
Joen Söderholm
Dimensioner
213 x 144 x 11 mm
Vikt
238 g
SAB
Hcf
ISBN
9789189147638
Viktigt på riktigt (inbunden)

Viktigt på riktigt

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-07-03
139
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Varje gång fröken säger att de ska skriva berättelser i skolan låser det sig för Liv. Medan alla andra verkar ha så lätt för att komma på vad de ska skriva sitter hon med det blanka pappret framför sig och blir mer och mer stressad. Men den här gången är det annorlunda. Nu har hon något jätteviktigt att berätta och ingenting kan stoppa henne.

"... Hela familjen och vänner engageras i att ta hand om hemlösa katter och vad man måste tänka på om man vill skaffa sig en katt, men det gäller naturligtvis även om man skaffar sig andra husdjur. Det är en mycket engagerande berättelse av författaren Maria Redström Norrman, med finstämda illustrationer i en blå/grå skala av Joen Söderholm. Boken är en fortsättning på Liv och Smilla vägen hem. Det hela avslutas föredömligt med tips om vad du kan göra om du hittar en övergiven katt, och tänk på att det är inte du som väljer katt det är katten som väljer sin människa. Liv och Smilla - viktigt på riktigt är en fin bok för alla kattälskare." Lektör Agneta Warheim, BTJ-häftet nr 16, 2020.

Lärarhandledning finns att ladda ner kostnadsfritt här: https://www.idusforlag.se/press/fordjupningsmaterial_viktigt_pa_riktigt.pdf
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Viktigt på riktigt
 2. +
 3. Liv och Smilla : Vägen hem

De som köpt den här boken har ofta också köpt Liv och Smilla : Vägen hem av Maria Redström Norrman (inbunden).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Viktigt på riktigt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Härlig bok om att brinna för något
  Stinas_boksida, 31 oktober 2020

  Klassen har precis fått veta att de ska skriva en berättelse, men Liv tycker det är jättesvårt att komma på något. Det blir inte bättre av att alla andra bara skriver och skriver.

  Hon sitter hemma och funderar när hennes bror kommer med ett förslag. Skriv om Smilla.

  Liv tyckte det var en jättebra idé. Hon funderar hela dagen på vad hon ska skriva. Hon pratar även med föreståndaren på katthemmet. Sen glöder pennan.

  Så berättar fröken att där finns en skrivtävling för... Läs hela recensionen

 2. Lättläst, lärorik och oerhört intressant
  @bokslukarfeministen, 20 september 2020

  Liv och Smilla - viktigt på riktigt är en underbar berättelse för alla kattälskare som både är lättläst och oerhört intressant. Det är också en mycket lärorik bok som får en att direkt vilja åka till närmsta katthem för att skaffa katt. Illustrationerna är dessutom väldigt fina och gör läsningen ännu roligare och intressantare.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Maria Redström Norrman

 • Liv och Smilla : Vägen hem

  Maria Redström Norrman

  Liv och Wilma är bästisar. De gör verkligen allt tillsammans. En dag händer något ovanligt. Liv bara måste gå över stora vägen trots att hon inte får för sina föräldrar eftersom det är för farligt. Ändå följer hon sin inre röst och tur är det. En ...

 • Liv och Smilla ? Vägen hem

  Maria Redström Norrman

  Liv och Wilma är bästisar. De gör verkligen allt tillsammans. En dag händer något ovanligt. Liv bara måste gå över stora vägen trots att hon inte får för sina föräldrar eftersom det är för farligt. Ändå följer hon sin inre röst och tur är det. En ...