Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
84
Utgivningsdatum
2022-11-21
Förlag
LL-förlaget
Medarbetare
Lidström, Kristin (form)
Dimensioner
216 x 160 x 12 mm
Vikt
310 g
SAB
Hc
ISBN
9789189149298

Kapten Rollas äventyr

Inbunden,  Svenska, 2022-11-21
209
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
/LÄTTLÄST/

Nominerad till Lättläst-priset 2023!

Den unge äventyraren och ballongflygaren Viktor Rolla kom 1890 till Stockholm för att uppträda i sin luftballong. Under artistnamnet Kapten Rolla tjänade han pengar som luftseglare. Han var modig, för att inte säga dumdristig, och riskerade sitt liv på varje luftfärd.

Från Mosebacke lyfte han högt upp i sin ballong, för att sedan dala till marken i en fallskärm. Maken till spektakel hade publiken aldrig skådat. De ville ha mer och biljetterna sålde som smör i solsken. Även andra flygningen var en succé. Men vid tredje flygningen förlorade Rolla kontrollen över ballongen och svävade ut över vattnet, bort från land. I flera timmar syntes han bara som en prick på himlen och dagen därpå hittades han död i havet.

Uppståndelsen blev enorm. Tidningar världen över skrev om den sorgliga historien om Kapten Rolla, och hans begravning blev en av 1800-talets allra största. Minst 50 000 människor följde honom till graven. Kapten Rollas äventyr är en mustig och fantasieggande berättelse som bygger på en verklig händelse och historiska dokument. Boken är illustrerad med både foton och illustrationer från tiden.

Författaren Mats Ahlséns stora förtjusning är det äkta, det som har hänt på riktigt och som vi kan lära oss någonting av. Det märks i flera av hans lättlästa böcker, som Axel var idiot och När jag var ung. Mats Ahlsén har även mångårig erfarenhet som journalist, bland annat som chefredaktör för den lättlästa nyhetstidningen 8 Sidor.

Lättlästnivå: 3 - Lätt
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kapten Rollas äventyr
  2. +
  3. Hemma - Borta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hemma - Borta av Fredrik Ekelund, Karl Ove Knausgård (kartonnage).

Köp båda 2 för 293 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »