Grammatiskt ABC : grammatiska termer och begrepp för effektiva språkstudier (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
72
Utgivningsdatum
2014-08-20
Upplaga
4
Förlag
Scripta textproduktion
Dimensioner
242 x 165 x 5 mm
Vikt
160 g
SAB
F.01
ISBN
9789189154353
Grammatiskt ABC : grammatiska termer och begrepp för effektiva språkstudier (häftad)

Grammatiskt ABC : grammatiska termer och begrepp för effektiva språkstudier

(18 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2014-08-20
129
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Grammatiskt ABC är skriven med utgångspunkt i vad som brukar kallas "den traditionella skolgrammatiken". Det är just den grammatiska bakgrund som en språkstuderande förväntas föra med sig i bagaget från gymnasiet. Eftersom det i verkligheten inte alltid är så, har vi skrivit den här boken. Den är alltså ingen handbok i allmän lingvistik utan precis vad titeln säger - ett grammatiskt ABC som sammanfattar det grammatiska stoff som man måste behärska för att kunna bedriva meningsfulla studier i ett främmande språk.
I modern språkvetenskap är gränsen mellan morfologi och syntax ofta flytande. Här behålls den traditionella uppdelningen i formlära och syntax, eftersom det är så grammatiken brukar presenteras i skolan.

Grammatiskt ABC består av två delar. Den första delen presenterar grunderna av den allmänna grammatiken: ordklasser, satsdelar, fraser och satser. Exemplen är mest hämtade från svenskan men vi har också tagit med en hel del engelska exempel. Eftersom engelska ju är det enda främmande språk som är obligatoriskt i svensk skola får det bli en inkörsport till kontrastiva resonemang.

Bokens andra del utgörs av ett lingvistiskt minilexikon - en alfabetisk lista med förklaringar av ett antal centrala termer och begrepp som inte har diskuterats i den inledande delen. Sist kommer övningsfrågor med facit.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Grammatiskt ABC : grammatiska termer och begrepp för effektiva språkstudier
 2. +
 3. Den Franska Grammatiken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den Franska Grammatiken av Kerstin Wall, Denis Behár, Monika Ekman, Hans Kronning (inbunden).

Köp båda 2 för 657 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Grammatiskt ABC : grammatiska termer och begrepp för effektiva språkstudier. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Studerande på universitetetsnivå.
  Martin, 13 oktober 2015

  Det står väldigt mycket bra information i boken, den är dock väldigt "krypterad". Med krypterad så menar jag att författaren har valt att använda ofantligt svåra ord. Ett sådant bra ordförråd har inte den genomsnittliga studenten det första året.

  Har du ett extremt bra ordförråd och är väldigt duktig på ordkunskap, köp boken!
  Annars kan du spara dina pengar och lusläsa powerpoints som din lärare lägger upp/låna på bibblan.

 2. Mycket bra bok är den, innehållsrik och tydlig! Jag...
  Behrooz , 13 november 2013

  Mycket bra bok är den, innehållsrik och tydlig! Jag tycker att den är värd varenda krona! :) Naturligtvis måste man ha grundkunskaperna i grammatiken för att ha någon nytta av den här boken.

 3. Grammatikens grunder beskrivs tydligt och bra! Här får...
  Esbe, 19 september 2013

  Grammatikens grunder beskrivs tydligt och bra! Här får läsaren en känsla för dels hur svenskan fungerar i förhållande till engelskan, men det ges också en grund som fungerar för vilka språk man än ska ge sig in på.

  För att lättare kunna lära sig språk är det viktigt att förstå hur de är uppbyggda, man behöver inte tycka att grammatik är roligt men man behöver förstå vikten av dess roll i språket för att lättare ta till sig det. Och det får man hjälp med genom denna bok!

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Grammatiskt ABC : grammatiska termer och ...