Eden (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
250
Utgivningsdatum
2020-11-24
Förlag
Sekwa förlag
Översättare
Ulla Linton
ISBN
9789189157040
Eden (e-bok)

Eden E-bok

E-bok,  Svenska, 2020-11-24

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Suggestiv spänning i ett förlorat paradis

Eden är en spänningsmättad roman om tonårstidens gränsland, systerskap och hämnd.

I ett reservat för ursprungsbefolkningen, inklämt mellan en motorväg och uråldriga skogar, bor femton--åriga Nita. Motorvägen kantas av plakat som efterlyser försvunna flickor och skogen skövlas av skogsbolag. Nita drömmer om att ta sig där ifrån, ända tills jämnåriga Lucy flyttar in i grannhuset.

Några månader senare försvinner Lucy. Det dröjer två dagar innan hon hittas vid foten av ett träd, naken och täckt av sår. Ingen vet vad som har hänt, och Lucy har slutat prata. Snart upptäcks spår efter mystiska ritualer i skogen, och när fler attacker sker börjar det viskas om hämndlystna skogsandar med rakbladsvassa näbbar och klor. I sina försök att ta reda på sanningen hamnar Nita mitt i händelsernas centrum.

"En sensationell magisk saga." - Elle

"... den har ett vackert och poetiskt språk och är bitvis spännande som en thriller. Också en fin skildring av tonårstiden, där vuxenblivandet liksom den symbolmättade skogen både skrämmer och lockar." - BTJ-häftet 22/2020, Anne Marie Lundström

Monica Sabolo föddes i Milano, växte upp i Genève och bor i Paris. Hon har nominerats till ett flertal stora litterära priser för sina romaner.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Monica Sabolo