Mysteriet Henri Pick (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
266
Utgivningsdatum
2021-11-02
Upplaga
1
Förlag
Sekwa Förlag
Översättare
Sara Gordan
Originaltitel
Le Mystère Henri Pick
Dimensioner
216 x 143 x 21 mm
Vikt
422 g
SAB
Hce
ISBN
9789189157293

Mysteriet Henri Pick

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-11-02
221
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Underhållande och humoristiskt om böcker och hemliga manus

I ett bibliotek i Bretagne finns ett helt rum tillägnat manus som refuserats av förlagen. En dag hittar en ung parisisk förlagsredaktör ett helt makalöst manus bland pappershögarna. Hon bestämmer sig för att ge ut boken, som genast blir en bästsäljare.

Men den förmodade författaren, en viss bortgången pizza bagare vid namn Henri Pick, skrev aldrig något mer avancerat än en inköpslista enligt änkan. Den erkände litteraturkritikern Rouche anar att något inte stämmer och bestämmer sig för att undersöka saken närmare. Vem var egentligen författaren?

Mysteriet Henri Pick är en härlig berättelse om läsande, kärlek och hemligheter.

"En bubblande komedi. Man slukar Mysteriet Henri Pick och funderar över det märkliga bandet mellan bok och läsare." - Elle

David Foenkinos är en av Frankrikes bäst säljande författare med en mängd romaner bakom sig. 2012 utkom Nathalie - en delikat historia på svenska, en bok som filmatiserades med Audrey Tautou i huvudrollen. Även Mysteriet Henri Pick har blivit film och visats på svenska biografer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mysteriet Henri Pick. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. 1bok2katter3kopparte tycker:
    Anna, 24 februari 2022

    I David Foenkinos Mysteriet Henri Pick spelar Biblioteket för bortglömda böcker en huvudroll. Det är en tillflyktsort för alla hemlösa manus, alla böcker som slutgiltigt refuserats.
    Bibliotekarien som skapat det, Jean-Pierre Gourvec, drivs av sin kärlek till det skrivna ordet. Hans nästan övernaturliga förmåga att matcha varje läsare med rätt författare har gjort honom mycket omtyckt och när han blir sjuk vill stadens invånare glädja honom med att utöka De försummade böckernas bibliotek. ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av David Foenkinos