Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
67
Utgivningsdatum
2021-06-01
Förlag
Pärlan Förlag
Illustratör/Fotograf
Julia Wingård
Dimensioner
206 x 155 x 10 mm
Vikt
290 g
SAB
Hcf
ISBN
9789189169098
Födelsedagsfesten : sju andakter - sju berättelser (inbunden)

Födelsedagsfesten : sju andakter - sju berättelser

Inbunden Svenska, 2021-06-01
169
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
FÖDELSEDAGSFESTEN: SJU ANDAKTER - SJU BERÄTTELSER

Alice fyller år och vill ha en egen födelsedagsfest. Men ingen av hennes kompisar kan, eller vill, komma. Mamma tycker att hon kan bjuda in andra barn, sådana som hon inte brukar vara med. Först är Alice tveksam, men kanske, kanske kan en sådan fest bli ännu bättre?

Födelsedagsfesten, och sex andra berättelser om Alice och hennes storebror Noah, bygger på liknelser från Bibeln, satt i barnets egen vardag. De kan läsas som spännande berättelser, men följs också av korta andakter och tillämpningar av liknelserna, som gör bibeltexten levande för oss idag.

En illustrerad andaktsbok för barn i lågstadieåldern samtidigt som du kan läsa den som en vanlig kapitelbok.

OM FÖRFATTAREN: Görel Råsmark bor i Alvesta, mitt i Småland. Hon skriver noveller och berättelser för barn och vill genom sitt skrivande bidra till vidgade perspektiv. Bibelberättelser har ofta många bottnar. Genom att skriva om liknelser till nutidsberättelser för barn hoppas Görel att hon kan bidra till att de ursprungliga texterna blir ännu mera levande och viktiga.

OM ILLUSTRATÖREN: Julia Wingård är en mestadels självlärd illustratör. Hon har studerat konst, bild och grafisk form på olika folkhögskolor. Hon målar allt möjligt men hennes största passion är att måla berättelser riktade till de yngre läsarna. Den eviga inspirationskällan är hennes egna tre barn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Födelsedagsfesten : sju andakter - sju berättelser
 2. +
 3. Kartvärlden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kartvärlden av Christin S Salander (inbunden).

Köp båda 2 för 349 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Görel Råsmark

 • Nallefamiljen på Runnö

  Görel Råsmark

  Du tror kanske inte att det är sant? Att det ligger ett mycket litet stenhus vid stranden på Talludden. Det bor en nallefamilj i huset. Ibland gömmer jag mig i det höga gräset och kikar mellan grässtråna. Nu ska jag berätta vad som hände en dag. S...

 • Hitta hem

  Görel Råsmark, Theo Johannesson

  Rulle älskar Titti! De rullar omkring och är alltid tillsammans. Tills den dagen, på sjukhuset, när mättanten säger till Titti att Rulle blivit för liten. Titti måste ha en ny rullstol. Vad ska hända med Rulle? Snabbt smiter Rulle ut genom dörren ...