Ödestornet (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Marduriens ljus (del 2)
Antal sidor
162
Utgivningsdatum
2023-04-21
Förlag
Pärlan Förlag
ISBN
9789189169609

Ödestornet E-bok

Marduriens ljus 2

E-bok,  Svenska, 2023-04-21

Styckköp

69
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Rikamu är på jakt efter invigningsskinnet som ska göra henne till en av Eldvinds krigarkvinnor. De äldre jägarna har undervisat henne om alla faror som lurar i Marduriens mörka djungel - förutom den mystiska varelsen som rövar bort henne mitt under jakten. Den liknar inte något monster hon någonsin sett eller hört talas om, och den visar henne en omtumlande verklighet som hennes nya folk aldrig velat nämna för henne.

Samtidigt står Markus inför ett eget skrämmande uppdrag i Valarien: han ska träffa sina blivande svärföräldrar. Mötet blir dock avbrutet av en främling som söker hämnd, en gammal vän och en ödesdiger profetia. Svärdbäraren måste tillbaka till Mardurien, där mörka makter håller på att samla kraft inför en sista, avgörande strid.

Del 2 i en ny fristående bokserie satt i samma värld som Joseph A. Davis tidigare hyllade serie Markus av Trolyrien. Nya karaktärer och en ny spännande berättelse som kommer att trollbinda nya och gamla läsare, samtidigt som flera av tidigare älskade karaktärer återkommer.

Rättigheter för flera av Davis böcker är sålda till andra länder och är hyllade av kritiker. Davis är ofta anlitad av skolor där han är mycket uppskattad av både lärare och elever. Han är också medverkande i 2021 års Världsbokvecka.

Under 2020 och 2021 har Joseph även kommit ut med två böcker, även dessa kritikerhyllade, hos Stevali Barn.

Första delen i Josephs serie Markus av Trolyrien finns som pocket och övriga delar är planerade för pocket även dessa. Detta är alltså en serie som får mycket draghjälp med en författare på uppgång!

Det här är fantasy när den är som bäst, fylld av spänning, humor och intressanta karaktärer. I likhet med Terry Pratchetts böcker är det omöjliga möjligt och det annorlunda det naturliga. I Valarien är det inte konstigt att gräset är blått eller att varje by har åtminstone en snigel stor som ett hus, att man springer på trädens kronor eller att man firar varandras snytdagar istället för födelsedagar. I den här världen kan allting hända.

RÖSTER OM LÖGNSPIRAN, (DEL 1 i serien om Marduriens ljus)

""Men jisses vad galet bra den här var!" (Anne Bannes bokhylla)

"Riktigt god fantasyläsning med dådkraftiga kvinnliga karaktärer, full av humor och spänning." (Kerstin Hagstrand-Velicu i BTJ:s häfte nr 2, 2021)

"Jag önskar att en bok som denna fanns när jag var yngre, speciellt med så många starka kvinnliga karaktärer ..." (Cuz we love books)

OM FÖRFATTAREN: Joseph A. Davis är född i USA, men bor och skriver i Sverige där han har sitt hem. Han kan ofta hittas på en skola där han gör kreativa föreläsningar och lockar till läsning och skrivande, när han inte filar på en ny berättelse (vilket han gör ofta).

EPUB3: Reflowable
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Joseph A Davis