Armenien berättar : berg under bar himmel (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Tranans berättarserie
Antal sidor
434
Utgivningsdatum
2020-12-09
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Lousia Hatamian, Marianne Valencise
Medarbetare
Grigoryan, Vahagn (förf.) / Siradeghyan, Vano (förf.) / Hovhanneisyan, Alis (förf.) / Israelyan, Vrej (förf.) / Nazaretyan, Ara (förf.) / Javakhyan, Levon (förf.) / Khanjyan, Gurgen (förf.) / Shekoyan, Armen (förf.) / Khechoyan, Levon (förf.) / Beglaryan, Hrach (förf.) / Khodikyan, Karine (förf.) /
Dimensioner
180 x 123 x 28 mm
Vikt
403 g
SAB
Hce.016
ISBN
9789189175105
Armenien berättar : berg under bar himmel (häftad)

Armenien berättar : berg under bar himmel

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2020-12-09
239

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Berg under bar himmel samlar tjugosex armeniska författare ur tre generationer som alla formats av stora politiska förändringar: det sovjetiska väldet och dess sammanbrott, Karabachrörelsen och det påföljande kriget samt den omtumlande tiden efter själv ständigheten. Fjärran från svepande historieskrivningar visar den här samlingen upp ett helt spektrum av känslor och erfarenheter och ger en mångfacetterad bild av ett land som genomgått många och svåra prövningar. Novellerna rör sig mellan skilda litterära stilar och rymmer både det mytiska och det social realistiska, det filosofiska och det vardagliga, det allvarliga och det humoristiska. Genom dessa skildringar av historia och samtid ges också en förståelse för dagens situation i landet.

I Berättarserien, som vi inledde 2004, har vi med den här boken givit ut antologier med noveller från 26 länder. Samtliga antologier innehåller ett urval, förord och författarpresentationer av en redaktör med stor kännedom om litteraturen från landet i fråga. Vi har bland annat givit ut antologier från Sydafrika, Vietnam, Iran, Georgien och flera europeiska länder. Tanken med serien är att glänta på dörren till olika länders litteratur. Den ger svenska läsare en möjlighet att bekanta sig med en ny kultur, kanske som en följeslagare vid en resa eller som present till någon som varit i eller har en relation till landet i fråga. Se hela utgivningen på www.tranan.nu/berattarserien
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Armenien berättar : berg under bar himmel
 2. +
 3. Bristen på ljus

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bristen på ljus av Nino Haratischwili (inbunden).

Köp båda 2 för 568 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Armenien berättar : berg under bar himmel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Magnifikt samlat armeniskt skrivande
  Emperor, 26 augusti 2023

  Jag brukar inte vara så förtjust i novellsamlingar, precis när man kommit in i en värld eller ett skeende så tar det slut.
  Men den här ger en speciell stämning när man läser allt sammantaget. En armenisk stämning, en glimt in i den armeniska själen, inbillar jag mig.

  De upplevelser som präglat området, speglas i berättelserna, och man inser hur turbulent och dramatiskt det kan vara, jämfört med vårt eget trygga.

Visa alla 1 recensioner