En fe på badhuset (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
2
Utgivningsdatum
2020-11-06
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Sun-Kyoung Choi
Illustratör/Fotograf
Baek Heena
ISBN
9789189175402
En fe på badhuset (e-bok)

En fe på badhuset E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2020-11-06
89
Ladda ned och läs i en e-boksläsare. Tips på appar
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Baek Heena (f. 1971) tilldelades 2020 års ALMA-pris. Förra året kom hennes bok Molnbullar ut, och i september ger Bokförlaget Trasten ut ytterliage två av hennes böcker.

? Tips: Kolla in ALMA-prisets läsguide till En fe på badhuset (gratis)

En fe på badhuset är en alldeles oemotståndlig bilderbok som handlar om en flicka som går till badhuset med sin lite stränga mamma. I bassängen träffar hon på en rundlagd tant som utger sig för att vara en fe. De två leker i vattnet och fen visar en massa hemligheter. När flickan kommer hem från badhuset får hon hög feber och snuva, men på natten smyger sig badfen fram till henne och gör henne frisk.

Bokens stora behållning är de fantastiska lerfigurerna som Baek Heena omsorgsfullt byggt upp i miniatyrmiljöer och fotograferat av. Samspelet mellan flickan och den gamla tanten är alldeles underbart gestaltat.

Baek Heenas bildvärldar är originella, men väldigt tillgängliga. De öppnar dörren till det förunderliga och magiska och hon förnyar bilderboksmediet genom egna tekniker och konstnärliga lösningar.

Ur ALMA-juryns motivering: »Med utsökt känsla för material, miner och gestik iscensätter Baek Heenas filmiska bilderböcker berättelser om barns ensamhet, möten och gemenskap. I hennes suggestivt uppbyggda miniatyrvärldar blandas molnbullar och sorbetmånar, djur, badféer och människor. Dörren till det vidunderliga står alltid öppen. Det är sinnligt, skarpt och svindlande.«
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Heena Baek