De hängivna (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Sympatisören (del 2)
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2021-12-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Hans Berggren
Medarbetare
Liljemärker, Håkan (form)
Dimensioner
205 x 145 x 33 mm
Vikt
622 g
SAB
Hce
ISBN
9789189175648
De hängivna (kartonnage)

De hängivna

(1 röst)
Kartonnage,  Svenska, 2021-12-01
259
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
De hängivna Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Viet Thanh Nguyen är den amerikanska litteraturens samvete." New Yorker

"Ett mästerverk." Marlon James

I De hängivna återvänder Viet Thanh Nguyen till sin kommunist iske spion från den Pulitzer pris belönade romanen Sympatisören. Boken är en uppföljare men kan också läsas helt fristående, genom en skicklig balansakt från en författare som med den här boken tagit ytterligare ett steg mot att bli en litterär superstjärna i USA. Nguyen har hyllats för sin unika förmåga att på ett under hållande och spänningsfyllt sätt ta sig an vår tids stora frågor om identitet och rasism i en litterär form.

De hängivna utspelas i Paris i början av 80-talet, dit Nguyens berättare lyckats ta sig efter att ha blivit släppt ur det omskol ningsläger där han befann sig i Sympatisören. I Paris ägnar han sig -- sin omskolning till trots -- åt kapi ta lis mens yttersta utpost: drog handel. Han får kontakt med en grupp parisiska vänsterintellektuella som för honom innebär såväl viss intellektuell stimu lans som ett bra kund underlag. Men efter hand dras han även in i en konflikt i den undre världen, där det myllrar av hårdföra algerier, kam bod janska hal lickar, vietnamesiska gangsters och andra spöken från den franska kolonialismen

VIET THANH NGUYEN föddes 1971 i Vietnam men växte upp i USA, dit han som fyraåring flydde tillsammans med sina föräldrar. Han är professor vid University of Southern California och medverkar regelbundet som skribent i bland annat New York Times och Time Magazine, där han gjort sig ett namn som en stark röst för den asiatisk-amerikanska minoriteten i USA. 2020 utsågs han till hedersdoktor vid Uppsala universitet.

Sympatisören innebar ett stort genombrott och belönades utöver Pulitzerpriset med ytterligare sju priser. Den har i dagsläget sålt över en miljon böcker och ska bli tv-serie på HBO med bland andra Robert Downey Jr. Nguyen har även givit ut novellsamlingen Flyktingar och faktaboken Nothing Ever Dies: Vietnam and the Memory of War. Gemensamt för hans böcker är utforskandet av Vietnamkrigets efterverkningar. »Alla krig utkämpas två gånger«, har han skrivit, »första gången på slagfältet, andra gången i minnet.« De hängivna gavs ut i USA 2021 och fick där ett storartat mottagande. Just nu skriver han pa en tredje och avslutande del i serien.

HANS BERGGREN är översättare från engelska och portugisiska. Han har tidigare översatt bland andra Chinua Achebe, Salman Rushdie och José Saramago.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De hängivna
  2. +
  3. Landet som icke är

De som köpt den här boken har ofta också köpt Landet som icke är av Christa Wolf (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Viet Thanh Nguyen