Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-10-30
Förlag
Bokförlaget Nona
Översättare
Oscar Krokstedt
ISBN
9789189177116

Greyhound : den gode herden E-bok

(2 röster)
E-bok,  Svenska, 2020-10-30

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Ett av de starkaste litterära verken om slaget om Atlanten under andra världskriget.
En gastkramande, autentisk krigsthriller till sjöss, som får läsaren att känna sig närvarande i stormen och kölden, mitt ute på Atlanten.

George Krause, kommendörkapten i den amerikanska flottan, ska föra en konvoj med trettiosju handelsfartyg från USA till England. Året är 1942 och i lasten finns en mängd förnödenheter som de krigsdrabbade britterna är i desperat behov av. Men resan blir mer dramatisk än någon kunnat föreställa sig; mitt ute på Atlanten blir man förföljd av en grupp tyska ubåtar som är beredda att göra allt för att stoppa fartygen. Det hela utvecklar sig till en katt-och-råtta-lek där Krause tvingas ta till alla medel för att stå emot utmattning, hunger och törst samtidigt som han måste skydda varor värda miljoner dollar och försöka rädda livet på sina tretusen män.

Den gode herden utsågs till en av årets bästa romaner då den publicerades 1955. I dag räknas den som en klassiker och en av de mest betydelsefulla skildringarna av andra världskriget. Romanen har nyligen filmatiserats med Tom Hanks i huvudrollen och filmen, som fått titeln Greyhound, beräknas ha premiär under våren 2019.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av C S Forester