Ett bortglömt barn : en sann historia om flickan som lämnades kvar (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-03-01
Förlag
Bokförlaget Nona
Översättare
Anna Aronsson, Emma Leonard
ISBN
9789189177628
Ett bortglömt barn : en sann historia om flickan som lämnades kvar (e-bok)

Ett bortglömt barn : en sann historia om flickan som lämnades kvar E-bok

(3 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2021-03-01

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Aimee är åtta år och har funnits med i socialtjänstens register sen hon föddes. Hennes fem äldre syskon omhändertogs för många år sen och ingen kan förstå varför Aimee lämnades kvar i misären så länge. Det verkar som att hon bara glömdes bort.

När Aimee flyttar in hos Cathy är hon arg - och det har hon all rätt att vara. Hon har fram tills nu bott med sin drogmissbrukande mamma Susan, i en lägenhet som av socialsekreteraren beskrivits som "olämplig för människor att bo i". Aimee är så tacksam när hon kryper i säng den första kvällen att Cathy blir tårögd.

Men Susan riktar anklagelser mot Cathys familj och gör allt hon kan för att Aimee inte ska få bo kvar hos dem. Aimee vill vara lojal mot sin mamma och har svårt att komma till ro. Men när hon väl börjar lita på Cathy så börjar hon också att öppna sig. Och ju mer Cathy får veta om Aimees förflutna desto mer förfärad blir hon ...
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ett bortglömt barn : en sann historia om flickan som lämnades kvar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En hemsk historia
    Weine Sivertsson, 11 augusti 2023

    En hemsk historia om hur fruktansvärt illa den sociala omsorgen behandlat ett barn. Under en månad som Cathy hade Aimee boende hos sig hade Aimee 5 olika handläggare från Socialförvatningen. Vi får följa Cathy's arbete med att hjälpa Aimee komma vidare och få ett bra liv som "vanliga" barn har. Mycket känslomässigt gripande historia. Tårar och ilska kommer flera gånger. Mycket läsvärd.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Cathy Glass