Onaturlig död (pocket)
Ingår i kampanjer:
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
398
Utgivningsdatum
2021-05-14
Förlag
Bokförlaget NoNa
Översättare
Svante Skoglund
Originaltitel
Unnatural Causes
Dimensioner
178 x 110 x 23 mm
Vikt
206 g
SAB
Lz Shepherd, Richard
ISBN
9789189177833
Onaturlig död (pocket)

Onaturlig död

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2021-05-14
69
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Richard Shepherd är en internationell berömdhet inom rättspatologin. Han har utfört över 26 000 obduktioner och utrett flera kända fall - från prinsessan Diana till 9/11, men ofta är det fallen som aldrig blir tidningsrubriker som är de mest komplicerade.

För Richard Shepherd börjar varje jobb som ett mysterium han måste lösa. Hans uppdrag är att utreda plötsliga eller oförklarliga dödsfall för att fastställa om dödsorsaken varit onaturlig. Hans arbete har skickat mördare i fängelse, frikänt oskyldigt anklagade och helt vänt upp och ner på tillsynes solklara fall.

I Onaturlig död tar Richard Shepherd läsaren med i sitt arbete - från mordplatser till rättegångssalar - och förklarar inte bara arbetet utan även den påverkan det haft på honom. Han berättar bland annat om hur han plötsligt drabbades av post-traumatisk stressyndrom när han flög över en amerikansk småstad där han många år tidigare utredde en massaker.

Onaturlig död ger en avslöjande och känslosam inblick i rättsmedicinens värld och Richard Shepherd visar att han behärskar pennan med samma skicklighet som skalpellen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Onaturlig död
 2. +
 3. Nordkorea : nio år på flykt från helvetet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nordkorea : nio år på flykt från helvetet av Eunsun Kim (pocket).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Onaturlig död. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Snudd på mästerverk
  Sofia S, 2 augusti 2021

  En obducents/rättsläkares memoarer... Det låter som något de flesta skulle vilja slippa läsa. "Vem vill läsa om nån som öppnar folk och berättar om vad han hittar?!".
  Men där har man fel om man tänker så, för det här är en fantastisk bok...! Vi får följa dr Shepherd både privat och i obduktionssalen, och alltsammans är oerhört fascinerande och gripande . Han lyckas vara saklig och lagom detaljerad om obduktioner utan att det blir äckligt eller motbjudande, och alltsammans berättas med ödm... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Richard Shepherd