Fånge i hederns famn : berättelser av hedersförtryckta kvinnor (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (180.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Amanda Krüger
Utgivningsdatum
2020-03-26
Förlag
Bookea
ISBN
9789189180222
Fånge i hederns famn : berättelser av hedersförtryckta kvinnor (ljudbok)

Fånge i hederns famn : berättelser av hedersförtryckta kvinnor (ljudbok)

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-03-26

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Att lyssna på de som sällan får synas och höras kan vara avgörande. Det ger dem hopp, och oss en djupare förståelse om ett av de mesta komplexa samhällsproblemen, nämligen hedersförtryck. Här kommer en bok som tar upp problemet. Boken handlar inte om hedersförtryck, den handlar snarare om hedersförtryckta. Galaxia Wallin

Hur är det att leva under ständig kontroll, fruktan och känna skam för att vara en kvinna? Hur är det att dagligen drömma om att leva ett vanligt liv som alla andra och aldrig få det? Boken skildrar ett liv som till synes ser helt normalt ut, men under ytan är det något som vi inte kan relatera till eller ens föreställa oss. Livet under hedersförtryck är ett öde som bryter ner kvinnorna och förgör dem inifrån i syfte att bevara familjens heder. Även när #MeToo lyckades engagera kvinnorna världens över, kunde inte hedersutsatta träda fram. Tystnaden för de kvinnorna är ett sätt att leva, och ett sätt att överleva.

När författaren tog initiativet till uppropet #UnderYtan, ett upprop för kvinnor som lever under hedersförtryck, vågade några vittna, dock, anonymt.Boken lyfter upp hedersproblematiken ur kvinnornas perspektiv. Den handlar inte om hedersförtryck, den handlar snarare om hedersförtryckta. Sju kvinnor och sju berättelser om hedersförtryck, våld och frigörelse. Kvinnorna tillhör olika etniciteter, religioner och åldrar. Det gemensamma är att de bor i Sverige och lever ändå under hederskultur. Kvinnorna fick i den här boken berätta färdigt och satte punkt där de ville. Boken skildrar deras farhågor, tankar och känslor. Deras drömmar som finns kvar, och de som har tynat bort. En samtidsdokumentation som modigt lyfter upp frågan till en ny nivå.

Galaxia Wallin är personalvetare, journalist och föreläsare som är född och uppvuxen i Syrien. Hon har jobbat med hedersutsatta kvinnor och barn under lång tid både i Mellanöstern och här i Sverige. I Sverige debatterar hon problematiken och har grundat Centrum för jämlikhet och demokrati, som främjar barn och kvinnors fri- och rättigheter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Fånge i hederns famn : berättelser av hedersförtryckta kvinnor. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Hederskultur är ett jävla skit ändå har Centern o
    Anders Södergren, 31 juli 2020

    Mycket bra djupintervjuer ur olika kvinnors perspektiv hur hederskultur drabbar främst kvinnor från Mellanöstern.

  2. Angeläget och spännande
    Lotta, 5 juni 2020

    Boken är mycket bra, hemsk och läsvärd. Uppläsarens vana att inte uttala hela verben i imperpekt är dock väldigt irriterande.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Galaxia Wallin