Seriemördaren på Malmö östra sjukhus (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (118.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Anders Jacob
Utgivningsdatum
2020-05-26
Förlag
Bookea
ISBN
9789189180963
Seriemördaren på Malmö östra sjukhus (ljudbok)

Seriemördaren på Malmö östra sjukhus Ljudbok

Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-05-26
128
Ladda ned och läs i en ljudboksläsare. Tips på appar
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En äldre kvinna på sjukhusets demensavdelning ropar plötsligt på personal då en 18-årig beredskapsarbetare försökt tvinga i henne frätande rengöringsmedel utspätt i saft. Snart nystas hela den morbida historien upp om Sveriges värsta seriemördare, som erkände mord på 27 patienter och utöver detta 15 mordförsök.

Mördaren själv angav barmhärtighet som motiv, även om det sannolikt rörde sig om något annat. Grava missförhållanden på avdelning 26, där han arbetade och mördade, gjorde att han lyckades undgå upptäckt i hela 99 dagar.

Denna true crime-historia är skriven av Tord Ajanki, som arbetade tillsammans med mördaren: en spenslig, pryd, blyg och artig 18-åring. Förvisso var han lite underlig, men det var ändå ingen som kunde föreställa sig hans mörka hemlighet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tord Ajanki

  • Vanvettets kurer - om schizofreni

    Tord Ajanki

    Om schizofreni i ett historiskt perspektiv, levande och uttrycksfullt beskrivs olika tiders syn på sjukdomen och behandlingen av den. Länge stod läkekonsten maktlös mot schizofrenin. Vändpunkten kom först 1952. Psykofarmaka botar inte schizofreni ...

  • Även jag önskar att det var jag som hade upptäckt insulinet

    Tord Ajanki

    Kanske var han först med att upptäcka insulinet, läkemedlet som under drygt hundra år räddat och fortfarande fortsätter att årligen rädda miljoner diabetessjukas liv. Huvudpersonen i den här boken, Karl Zükol, verksam läkare och forskare i 1910-ta...