De Nya Utvandrarna (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-07-08
Förlag
Bookea
ISBN
9789189185838
De Nya Utvandrarna (e-bok)

De Nya Utvandrarna (e-bok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2020-07-08
39
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Lennart, svensk FN-tjänsteman, kommer hem efter 20 år i New York och återförenas med sin ungdomsförälskelse, Veronika. Han häpnar inför det hätska debattklimatet i dagens Sverige och gatuvåldet bland asylsökande som är en följd av landets havererade flyktingpolitik och bristande integration. Men flera flyktingar har starka positiva roller i handlingen och Veronika anställer två av dem i sitt trädgårdsmästeri på Lidingö. Ett gäng ensamkommande skövlar emellertid hennes lokaler. Veronika, som anklagas för rasism när hon gör polisanmälan, börjar få nog av Sverige och lyssnar alltmer på Lennarts förslag att utvandra. Han vantrivs i det gamla hemlandet och vill ut i världen igen. Men hon finner det svårt att lämna Sverige.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av De Nya Utvandrarna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Från välfärdsland till gangsterland
  Jan Ivarson, 4 december 2020

  Boken ger en koncentrerad inblick i hur ett av världens bästa länder på några årtionden förvandlas till otrygghet med köer till vård och nya skatter för hålla igång folkutbytet.

  Vi får följa ett par som får sitt företag vandaliserat. De får ingen hjälp av polisen. Media kallar dem för nazister för att de anmält skadegörelse av närboende på ett hem för ensamkommande ungdomar, delvis med osäker identitet.

  Till slut blir det för mycket när bolaget ständigt utsätts för angrepp. De beslutar sig för att emigrera.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Rolf Söderlind

 • Dagar jag aldrig glömmer : en utrikeskorrespondent berättar

  Rolf Söderlind

  Rolf Söderlind: DAGAR JAG ALDRIG GLÖMMER - en utrikeskorrespondent berättar. Världshändelser blandas med små mänskliga ögonblick, detaljer som inte fick plats i storyn när det hände. Nu speglas allt i en fascinerande memoar, som skildrar reportage...