Kodnamn Mörkermannen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Svarta nejlikan (del 2)
Utgivningsdatum
2022-09-21
Förlag
Hoi Publishing AB
Dimensioner
210 x 135 x 15 mm
Vikt
315 g
SAB
Hc
ISBN
9789189199187

Kodnamn Mörkermannen

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2022-09-21
169
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Andra världskriget fortskrider och Oslo står i lågor. Ammunitionsfartyget Selma har exploderat vid Filipstadskajen och ingen vet om det är sabotage eller olycka. Jørgen von Tangen har spruckit under tortyr och avslöjat alla i motståndscellen Zero för Gestapo, alla utom cellens ledare Mörkermannen. För hur kan man avslöja någon vars identitet ingen känner?

På annat håll förbereder sig Harald Edelstams gravida hustru Louise för att föda i Stockholm medan Astrid Breien, hans älskarinna, kämpar för sitt liv mitt i Oslos eldhav. Samtidigt måste Edelstam varsla Mörkermannen om allt som hänt med von Tangen. Men hur hittar man en person som bara är en läspande röst i ett mörklagt rum?

Kodnamn Mörkermannen gestaltar Harald Edelstams bedrifter utifrån verkliga händelser, miljöer och personer. Romanen är byggd på en gedigen research och är den fristående uppföljaren till Natt över Oslo i Svarta nejlikan-trilogin.

Mats Fors föddes i Nykarleby i Finland 1960 och fördelar sin tid mellan Ekerö i Sverige, Arendal i Norge och Österö i Finland. Efter många år som konsult inom kommunikation och management arbetar Mats idag som utbildningsproducent. Sedan Mats Fors första gången läste om den svenske diplomaten Harald Edelstam för över tio år sedan har denne varit en viktig del i hans liv. Förutom film och fackböcker har detta intresse lett till denna romantrilogi.

BTJ:

Romanerna bygger på verkliga förhållanden i krigstidens Oslo, i detta fall främst sommaren 1943, och författaren har gjort omfattande studier om Edelstam, den tidens Oslo samt den ständiga kampen på liv och död mellan ockupationsmaktens företrädare, bl.a. SS, Gestapo och motståndsrörelsen. Denna kamp gestaltas mycket verklighetstroget och på ett ofta dramatiskt, mycket spännande och konkret närvarande sätt. Beskrivningen av miljö och händelser är mycket målande med ett rikt och nyanserat språk.
BTJ-häftet nr 16, 2022. Lektör Anders Weidung
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kodnamn Mörkermannen
 2. +
 3. Natt över Oslo

De som köpt den här boken har ofta också köpt Natt över Oslo av Mats Fors (häftad).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kodnamn Mörkermannen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bra bok!
  Mikaela (Ängelholm), 25 mars 2024

  En spännande och annorlunda bok för mig att läsa, men jag tyckte om den väldigt mycket. Hade lite svårt att komma igång men när jag väl kom in i boken blev det riktigt spännande. Det som gör den så spännande är att det utgår ifrån verkliga händelser,personer och är baserad på research och hemlighetsstämplade dokument. Den är välskriven och en riktig bladvändare!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mats Fors

 • Svarta nejlikan : Harald Edelstam - en berättelse om mod, humanitet och passion

  Mats Fors

  Svarta nejlikan – diplomaten Harald Edelstam – handlade alltid i första hand som medmänniska, i andra hand som diplomat. Vad drev honom, och varför var han så hemlighetsfull om sina insatser? Svarta nejlikan är framför allt en skildrin...

 • Natt över Oslo

  Mats Fors

  Den svenske diplomaten Harald Edelstam, med täcknamn Svarta nejlikan, anländer till Oslo 1942, mitt i deporteringen av de norska judarna till förintelseläger.  Edelstam blir snabbt involverad i det smutsiga kriget mellan Gestapo och en spreti...