Brännässlornas drottning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
281
Utgivningsdatum
2021-10-20
Förlag
Hoi Förlag
Dimensioner
210 x 135 x 16 mm
Vikt
414 g
SAB
Hc
ISBN
9789189201750
Brännässlornas drottning (häftad)

Brännässlornas drottning

Häftad Svenska, 2021-10-20
299
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Det är 60-tal och Gro hoppas att det Palme säger är sant, att kvinnor och män är varandras jämlikar. Men hemma benner hon sig i skottlinjen mellan en feminist och en patriark. Hur mycket hon än anstränger sig för att leva upp till föräldrarnas krav och förväntningar är de aldrig nöjda. Livet känns trångt som i en skolåda och hon inser snart att anpassningen har ett högt pris.
Gro gör vad hon kan för att hålla sin värld intakt. Hon snubblar, kör i diket, tar sig upp igen, borstar av sig skiten och stapplar vidare på lite för höga klackar. Hon drar in magen och försöker upprätthålla värdigheten så gott det går. Mötet med Brännässlornas drottning sätter igång en frigörelseprocess. Viljan att utforska de mörka sidorna hos sig själv och att bryta normerna väcks, något som följer med henne genom livet.
Jeanette Bäfverfeldts roman är en tankeväckande och stark berättelse som med mycket humor skildrar kvinnlig sexualitet och frigörelse från 60-talet och framåt.

Det här är Print on Demand-utgåvan.

Jeanette Bäfverfeldt föddes i Göteborg 1957. Idag bor hon i Göteborgs skärgård där hon driver en hemma hos-krog och skriver på heltid. Hon har arbetat som journalist och som utvecklingsledare i hälso- och sjukvården. Tidigare har hon publicerat flera böcker på ämnet jämställdhet och psykisk ohälsa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Brännässlornas drottning
  2. +
  3. Afghanerna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Afghanerna av Åsne Seierstad (inbunden).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »